r
Nosalty Logó

Mézes-mentás citromkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mentás citromkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Megmossuk, és meghámozzuk a citromokat úgy, hogy 4 db citrom héja (a fehér része nem, mert keresű lesz) kell majd a sziruphoz,2 db citromnak lereszeljük a héját. Így összesen 6 db közepes méretű citrom húsával fogunk dolgozni.
  2. Felkarikázzuk a citromokat, és megszabadítjuk őket a magoktól.
  3. Szirup elkészítése: 1,5 dl vízet felforrósítunk, és 9 db édesítő tablettát oldunk fel benne, majd a 4 db citrom héját ebben puhára főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. Egy lábasban 1,5 evk. cukron kicsit átfuttatjuk a citromkarikákat, aztán jöhetnek a fűszerek, majd ha picit megpuhultak a citromok, jöhet rá a langyos tej. Ezzel fedő alatt főzzük.
  5. Mikor már jó forró a keverékünk, félrevesszük a tűzről, 1,5 dl-t leveszünk belőle egy bögrébe, és kikavarjuk vele csomómenetesre a tejszínízű pudingporunkat.
  6. A fazékba tesszük a megmosott mentaleveleket, a mézet és a citromok reszelt héját is! S itt kóstolunk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég citromos, teszünk bele még 2 tk citrom aromát. (De ha jónak ítéljük az ízesítést, akkor ez el is maradhat.)
  7. Majd hozzáöntjük a 3. lépésnél elkészített szirupunkat, ne felejtsük el kihalászni belőle a héjat, arra nincs szükségünk.
  8. Turmixoljuk a fazék tartalmát! Ügyelve, hogy halásszuk ki előtte a fahéj rudunkat!
  9. Visszatesszük a gázra, és egy jó pár perc forralás után besűrítjük a pudingporral, melyet előzőleg csomómentesre elkevertünk! S kész is!
  10. Hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük minimum 2 órát. Jégkockával és vaníliafagylaltal vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4637
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hugicám szülinapja júliusra esik, meghívtam magamhoz, és a szokásos menün kívül valami különlegessel és frissítő levessel akartam kedveskedni Neki. Azon kívül én imádom a citromos dolgokat, hát így esett a választásom a citromlevesre. Számos receptet megnéztem, és megkreáltam a sajátomat, ezt olvashatod most! :)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek