Mézes-mázos grill oldalas recept

1 adag
928
kcal
Mézes-mázos grill oldalas
Mézes-mázos grill oldalas
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 6 adag

Az oldalashoz

A páchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

mézes-mázas oldalas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy villát, hogy ellenőrizzük.) A főzőléből kiszedve hagyjuk kihűlni, ill. leszáradni.
  2. A pác készítése: a mézet az erős paprika krémmel összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olajat és jól összedolgozzuk. Az előkészített oldalasokat jól bekenjük (én belemártogattam) és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Parázson gyakori forgatás mellett készre sütjük. Nem kell neki sok idő, mert a hús már puha, illetve vigyázzunk, mert a méz miatt könnyebben megég.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 812
elküldve: 25
receptkönyben: 968
elkészítve: 33/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (41)

reni007
reni007p, 2014-09-12 16:13

Sziasztok!
Én ma megsütöttem ezt az oldalast,nagyon finom!Én a tepsibe pácoltam előző este és úgy sütöttem meg ma!Legközelebb a zöldségekkel is kipróbálom!Én hagymás tört krumplit,Kfc káposztasalátát csináltam hozzá(káposzta,répa,vöröshagyma,mustár,méz,tejföl,só,majonéz,citromlé).A receptet mindenkinek ajánlom!!!Köszönöm a receptet!

KatalinM
KatalinMh, 2014-07-21 21:28

Elkészítettem. Ez valami isteni! Nincs grillsütőm, serpenyőben libazsírban sütöttem. A sertésoldalast ezután csakis így készítem! Köszönöm.

tmpgenc
tmpgencp, 2014-02-14 06:43

Szia Juci. (Elnézést ha sértő lenne a megszólítás,nem szántam annak!) Grill helyett,disznózsírban,tepsiben készült el. Pazar..... A feleségem,aki utálja az oldalast,villával kikaparta a színhúst a kövérje közül,és csak ette,és ette.... :).

Linuxo
Linuxop, 2014-01-31 10:53

Alig várom hogy nyáron elkészüljön a kinti sütő-főző alkalmatosságunk. Ezzel a kajával fogjuk felavatni. :)

NovakAndi
NovakAndip, 2014-01-24 11:39

Szia Juci,
most készül, de nem látom, milyen paprikakrém javasolt hozzá. Erős Pista / Édes Anna típusú vagy a Piros Arany?
Köszi, Andi

Kenny
Kennyszo, 2013-02-16 12:23

Elkészült! Nagyon finom lett. Alig várom, hogy lehessen grillezni és ne csak serpenyőben tudjam kisütni.

Nóc
Nócszo, 2012-05-26 11:47

Szia Juci!

A múlt hétvégén a kertben grilleztünk, és mivel már régóta szemezgetek a recepteddel, gondoltam végre kipróbálom. Én sertéscombból vágott hússzeleteket pácoltam vele, és az eredmény isteni lett! Köszönöm a receptet, a vendégeknél is sikert arattam :)

lizabennet
lizabenneth, 2010-09-13 10:23

Lehet ezt sutoben is elkesziteni? Nagyon megkostolnam de a grillszezon mar elmult..

strawberry
strawberryh, 2010-09-13 13:22

Szia Liza, én még sosem készítettem sütőben, de Bogi szakácsunk szerint (feljebb vannak hozzászólásai, Bia néven) úgy is nagyon finom. Ha van grill fokozat a sütődön, próbáld ki azzal.
Juci

Bia
Biasze, 2010-09-08 20:29

Ez a mézes mázos a férjem kedvence lett,most már az oldalast mindig így kéri.A rossz idő miatt ma sajnos sütőben készült,de így is finom volt.Üdv:Bogi

kicsivik
kicsiviksze, 2012-06-27 21:35

Szia Bia!
Szeretném én is villanysütőben elkészíteni, hány fokra és percre állítsam szerinted?
Előre is köszönöm!
Üdv, Viki

Bia
Biacs, 2012-06-28 11:38

Szia!
Én 180 fokon sütöm, nem tudom pontosan de 1,5 óra biztosan kell neki. Ha már szépen lejön a csontról biztosan jó.Ha az első órában letakarod alufóliával akkor nem szárad ki.
Üdv:Bogi

kicsivik
kicsivikcs, 2012-06-28 12:25

Köszi Bia! Valóban 2 órás előfőzés után szükséges még másfél óra a sütőben???? Vagy a sütős változathoz nem kell előfőzni?

Bia
Biacs, 2012-06-28 12:59

Még valami...amit a főzővízbe tett a Juci azt összekevertem a pác hozzávalóihoz és néhány órán át ebben pácoltam a nyers húst majd megsütöttem.

kicsivik
kicsivikp, 2012-06-29 16:24

Ez a husi valami döbbenet finom lett! Végül sertéscombból készítettem, a paprikás-szójaszószos-fokhagymás eleggyel pácoltam be, nem főztem elő, hanem egy éjszakára bement a hűtőbe.
Majd 2 órán át, fóliával letakarva sütöttem, 180 C°-on, ahogy javasoltad, de már az első 10 percben mennyei illatok öntötték el a konyhát. Juci saliját csemegéztük mellé, káposzta és zeller helyett kínai kelből, lilahagymából és sárgarépából. A párom ódáit hallgatva mondhatom, nálunk is előkelő helyre kerül a nagy receptgyűjteménybe. Köszönet neked, Bia és természetesen Jucinak is!!

Bia
Biap, 2012-06-29 16:40

Örülök hogy nektek is ízlett. Meghoztad a kedvem hozzá Kicsivik :)Csakis Jucié a dicsőség.Mi csak másképpen készítettük. De szerencsére itt a nyár és meg lehet csinálni kint is grillen.Minden nosaltysnak szép nyarat kívánok!Neked Juci különösképp.
Bogi

zsofipinczel
zsofipinczelh, 2010-08-30 15:03

Szia Juci!
Eddig csak zugolvasóként "loptam" a recepteket és bármit készítettem el az oldalról nagyon jól sikerült, ez a recept viszont a hétvégi megvalósítás után hozzászólást követel:)
Szeretném megköszönni ezt a bombasztikus receptet, egyszerűen brutál jó volt, a vendégek visszajelzései alapján is és úgy érzem nem is választhattam volna méltóbbat a grill szezon lezárására:))
Még egyszer hála érte és szép napot:)
Zsófi

strawberry
strawberryh, 2010-08-30 16:41

Szia Zsófi, igazán örülök, ha sikert arattál a recepteddel. Lécci reklámozd a barátaid körében, hogy innen van és milyen szuper oldal ez a NO Salty! :DDDDD Ha elolvasod a blogomban az erre vonatkozó bejegyzést (fent a story részben van a link) akkor majd látod, hogy mi is ugyanígy vagyunk ezzel az oldalassal:) Juci

dettidomotor
dettidomotorh, 2010-08-23 11:49

Oké, köszi akkor ez lesz :) az erőspista nekünk csak "sós paprika" :) ennél brutálabb szószokhoz vagyunk már hozzászokva :) Biztos finom lesz, meg gondolom a sós ízt is az erőspista adja majd neki. Köszi a receptet, majd jelzem hogy szuperált :) Szép hetet!

dettidomotor
dettidomotorh, 2010-08-23 10:50

a szósznak elhanyagolható az íze, mivel pár csepp kellc sak viszont vadul csíp, de ha azt mondod h erős pista mindeképp kell akkor teszek bele erős pistát meg csípős szószt is pár cseppet ;)

dettidomotor
dettidomotorh, 2010-08-23 10:48

A mi szószunkból csak pár csepp kell, elvileg annyitól nem folyik. Az erős pista nekünk nem elég csípős, a szószunk meg igen :) szerinted úgy a méz-zúzott fokhagyma-szójaszósz rajtamarad a húson?

strawberry
strawberryh, 2010-08-23 10:52

Azért 100 gr erős pista elég sok, még úgy sem elég erős Nektek? :DDDD Mondjuk én nem vagyok egy nagy csípős párti, de ezt az oldalast imádom.

strawberry
strawberryh, 2010-08-23 10:50

Ja, értem. Akkor a következő: készítsd el az eredeti receptet, és "segíts rá" a csípős szósszal, az apa barátja, akitől a recept ered, is így szokta, bár ő erőspaprika porral turbózza.) Azért nem lehet kihagyni az erős pistát, mert az adja meg a színét! :)

dettidomotor
dettidomotorh, 2010-08-23 10:38

Köszi :)
annyi még h nekünk van csípős szószunk, azt is rakhatunk bele erős pista helyett ugye?
jövő heti nyaraláson elkészítem páromnak :) biztos ízleni fog neki :)

strawberry
strawberryh, 2010-08-23 10:48

A másik az, hogy a "csípős szósz" (bár nem tudom, milyen, az már valamennyire ízesített, míg az erős pista gyakorlatilag darált erőspaprika, némi sóval. Én egyszer (mivel híján volt az erős pista) beletettem 1 ek pirosaranyat, hát ne tudd meg...nem az, hogy rossz lett, de nem az igazi. Szóval kár kísérletezgetni.:)

strawberry
strawberryh, 2010-08-23 10:45

Az a baj a szósszal, hogy az folyik, míg az erős pista egy sűrű paszta. A pácnak jó sűrűnek kell lennie, hogy bevonja a húst (így is lefolyik egy kissé). , és a sütés előtt sem kell letörölgetni róla a pácot. Ha túl folyékony a pác, akkor tuti teljesen lefolyik a húsról, és az már nem ugyanolyan. Szerintem vegyél 1 üveg erős pistát. :)

dettidomotor
dettidomotorh, 2010-08-23 10:27

Szia!
Vegyes zöldség alatt ugye leveszöldséget értesz? És a megfőtt oldalast kell bepácolni ha jól értem ugye? Még kezdő vagyok, sokat kérdezek :)

strawberry
strawberryh, 2010-08-23 10:34

1. egy csomag sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen.
2. igen a válasz. :)
Juci

Bia
Biacs, 2010-07-22 12:40

Drága Juci!El is felejtettem mondani hogy milyen sikere lett a mézes mázosnak.Ma megint el kell készíteni.Puszi.Bogi JÓ NYARALÁST!!!!!!!!

strawberry
strawberrycs, 2010-07-22 15:07

Éppen már kérdezni akartam, hogy milyen lett:) A mi családunkban hasonló a helyzet. Pedig én nem is szeretem a csípőset, de eeeeeeeeez...a barátok meg úgy ették, mintha chips lenne:))) Azért reklámozom ennyire, mert nem az én receptem:))))

Köszi, már nagyon várom a nyaraást. Ti mentek valamerre?

Bia
Biap, 2010-07-23 12:38

Nem biztos,talán a Balcsi augusztusba de ez nálam mindíg az utolsó pillanatban dől el.

Bia
Biak, 2010-07-20 08:01

Szia Juci.Te vagy az egyik kedvencem.Ma elkészítem a mézes-mázost.Egy ideje nem látok új receptet tőled....Hol vagy?Bogi

strawberry
strawberryk, 2010-07-20 09:34

Szia Bogi, dehogynem, 3-4 receptet is feltettem: cukkinikenyér, zsörvé (málnapohár) ribizliparfé...csak jövő héttől szabiin leszek (megyünk kedden Olaszországba) és besűrűsödött a meló így szabi előtt..puszi! A grill oldalas sajnos annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni...:)

Bia
Biak, 2010-06-22 08:54

Szia Juci!Ez a titkos mézes-mázas?Mindenképp megy a receptek közzé.Legközelebb ki is próbálom.Nagyon guszta.Köszi.Bogi

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
Süteményt a hétvégére? Csokisat? Cukormenteset? Íme 7 recept, ahol mindez egyszerre teljesül!
928