Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak recept

Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Szeretjük az édes-csipős pikáns ízeket, és sok kisérletezés után jött össze ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

A husihoz

A páchoz

ajánlat

A csipős-pikáns ízek kedvelőinek ajánlom rizzsel, vagy csak salátával is nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fokhagymás csirke, csirkeszárnyak mézes pácban, pikáns csirkeszárnyak

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük: megtisztítás után feldaraboljuk három részre. A csirkeszárnyak végét a későbbiekben használhatjuk majd fel.
  2. A kikevert pácba forgatjuk a szárnyakat, és 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Tepsit vagy jénait kevés olajjal kikenünk, és a pácból a szárnyakat átrakjuk. Kevés páclével megöntözzük.
  4. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig alúfóliával letakarva pároljuk, majd 160 fokon további 30 percig készre sütjük, amely közben a szárnyakat az egyenletes sütés érdekében megforgatjuk, és a végén grillezzük.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 014
elküldve: 3
receptkönyben: 115
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
30 recept

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
412