Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak recept

megosztás
0
Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Szeretjük az édes-csipős pikáns ízeket, és sok kisérletezés után jött össze ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

A husihoz

A páchoz

ajánlat

A csipős-pikáns ízek kedvelőinek ajánlom rizzsel, vagy csak salátával is nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fokhagymás csirke, csirkeszárnyak mézes pácban, pikáns csirkeszárnyak
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük: megtisztítás után feldaraboljuk három részre. A csirkeszárnyak végét a későbbiekben használhatjuk majd fel.
  2. A kikevert pácba forgatjuk a szárnyakat, és 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Tepsit vagy jénait kevés olajjal kikenünk, és a pácból a szárnyakat átrakjuk. Kevés páclével megöntözzük.
  4. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig alúfóliával letakarva pároljuk, majd 160 fokon további 30 percig készre sütjük, amely közben a szárnyakat az egyenletes sütés érdekében megforgatjuk, és a végén grillezzük.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 158
elküldve: 3
receptkönyben: 166
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Careesh
Careesh p, 2016-02-19 16:32

Nagyon jó recept!
Már többször megcsináltam!
Köszönöm!
Egy picit változtattam rajta, mégpedig úgy, hogy a páchoz tettem egy kis majorannát!

452