Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak recept

Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Szeretjük az édes-csipős pikáns ízeket, és sok kisérletezés után jött össze ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

A husihoz

A páchoz

ajánlat

A csipős-pikáns ízek kedvelőinek ajánlom rizzsel, vagy csak salátával is nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes fokhagymás csirke, csirkeszárnyak mézes pácban, pikáns csirkeszárnyak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük: megtisztítás után feldaraboljuk három részre. A csirkeszárnyak végét a későbbiekben használhatjuk majd fel.
  2. A kikevert pácba forgatjuk a szárnyakat, és 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Tepsit vagy jénait kevés olajjal kikenünk, és a pácból a szárnyakat átrakjuk. Kevés páclével megöntözzük.
  4. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig alúfóliával letakarva pároljuk, majd 160 fokon további 30 percig készre sütjük, amely közben a szárnyakat az egyenletes sütés érdekében megforgatjuk, és a végén grillezzük.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 284
elküldve: 3
receptkönyben: 121
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
30 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
412