r
Nosalty Logó

Mézes-körtés-mandulás töltött csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mézes-körtés-mandulás töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 760 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk, és felaprítjuk. (érdemes pépesíteni a körtét, mert én túl száraznak találtam a tölteléket csak a simán kockázott körtétől)
  2. A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a darált mandulával, majd ízesítsük gyömbérrel, sóval és borssal.
  3. A szegfűszeget nyomjuk bele a fél meghámozott citromba, és tegyük a csirke hasüregébe.
  4. A körtés masszát tőltsük a csirke bőre alá, és hústűvel (ennek hiányában fogpiszkálóval) rögzítsük.
  5. Sózzuk, borsozzuk a csirkét, és kenjük be a bőrét mézzel.
  6. Kevés vajjal kikent jénaiba helyezzük, lefedjük, és előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  7. Majd levesszük a jénai tetejét, a kifolyt szaftjával meglocsolgatva, visszatoljuk, és 30 percig sütjük, hogy kapjon egy kis színt a csirkénk.
  8. Tálalás előtt a körteszeleteket a mézben megforgatva melegítsük addig, míg átlátszó nem lesz. Ezzel díszítsük, és tálaljuk a csirkénket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4270
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Édes húsos-gyümölcsös csirkeimádóknak ajánlom ;-). Köretként a csirke alatt sült krumplit kínáltam, amit egy fej aprított vöröshagymával (kb. nyolcadoltam), és kockázott baconnel szórtam meg (ez sült a csirke alatt 90 percig). Nagyon kellemes 'ízorgia'!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különlegeset szerettem volna készíteni Valentin-nap alkalmából drága 'férjuramnak', ha már ennyire beférkőzött kicsiny országunkba eme ünnep ... és mert megérdemeljük ;-P.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!