Mézes kocka - főzött krémmel recept

Mézes kocka - főzött krémmel
Mézes kocka - főzött krémmel
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc süteményes könyvemből való a neve: Házi sütemények. Kicsit babrás a több lap egyesével való sütése miatt, de a végeredmény megéri, bár az éjszakát nehéz kivárni szeletelés előtt. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • 5 ek tej
  • 5 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 18 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós mézes, mézes főzött krémmel töltve, mézes krémes

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, kakaót és sütőport.
  2. Jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Míg az egyik lapot kinyújtjuk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon.
  3. Zsírozott tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
  4. Elkészítjük a krémet: a lisztet, a tojássárgákat kis tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük.
  5. Amíg hűl a főzött krém a margarint, és a porcukrot a vaníliacukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére is jusson krém.
  6. A tetejét csokoládéreszelékkel, vagy tortadarával díszítjük. 1 éjszakát hagyjuk pihenni.


 

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 120
elküldve: 15
receptkönyben: 551
elkészítve: 3/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi77

Mióta szakács: 2011.11.27.
6 recept

Hozzászólások (9)

zsani20
zsani20p, 2012-11-16 18:41

Sziasztok hát én ma készitetem el remélem sikerülni fog.

emmaanya
emmaanyaszo, 2012-03-03 15:59

Nagyon finom ez a sütemény. Már több alkalommal megsütöttem és mindig gyorsan elfogy. Családi kedvenc lett nálunk.

Husi77
Husi77szo, 2012-01-07 10:54

Szia Fofájti! Én mindent a recept szerint készítettem el, nekem krémes lett és másnapra átpuhul. Az enyém sem annyira vastagon krémes, mint a képen is látható. A kakaó adagját is a receptben megadott szerint tettem és ennyire lett barna, mint a képen. Lehet függ a kakaó fajtájától is? :) Nem-e sütötted esetleg túl, nem-e lett szárazabb emiatt és azért nem puhult úgy?

fofájti
fofájtiszo, 2012-01-07 17:45

Szia! Köszi a válaszod. A kakaó szerencsi volt, a sütés meg eléd rövid volt, tehát nem szárítottam ki. De nem adom fel, addig csinálom, míg olyan nem lesz mint amilyennek szeretném!

fofájti
fofájtip, 2012-01-06 21:40

Szia! Megsütöttem, de nekem nem volt eléggé krémes, ezáltal a tészta sem puhult meg annyira mint vártam. Valószínű legközelebb dupla krémmel próbálom, így egyforma vastagságú lesz a tészta és a krém. Különben nagyon mutatós süti. Ja, és a 6 dkg. kakaótól nagyon kakaós lett, nem olyan mint a fotódon.

Husi77
Husi77cs, 2011-12-22 20:01

Szia! Megvan ott a 4 lap, csak lehet a fényképen nem látszik rendesen a legalsó krémréteg, mert ott van rajta az a fehér sáv. Az eredeti képen jobban látszik. :)

hzsu10
hzsu10sze, 2011-12-21 22:39

Szia! Csak nekem tűnik úgy, hogy csak 3 tésztalap van a sütiben? Nem csak 3 részre osztjuk a tésztát?
Válaszodat köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Ezeket kell tudnunk a nagypénteki étkezésről
Ezeket kell tudnunk a nagypénteki étkezésről
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
2119