r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy Nomika készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomika
Mézes háztető ahogy Nomika készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 641 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7676 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 641 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 7676 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot, tojást, mézet és tejet gőz felett habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát is (kevés citromlével felfuttatva).
  2. Amíg forró a mézes massza, belekeverjük a lisztet is, először fakanállal keverjük, majd ahogyan kezd összeállni, a kezünkkel gyúrjuk ki alaposan.
  3. Az összegyúrt tésztát osszuk 3 részre, az egyikbe gyúrjuk bele a kakaóport, amit előzőleg simára kevertünk 2 evőkanál vízzel.
  4. A kakaós tésztát osszuk 12 egyenlő részre, és sodorjunk belőle 32 cm hosszú rudakat.
  5. Először a sárga lapokat süssük ki, addig a kakaós rudak száradhatnak egy picit. A sárga tésztákat egyenként nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, majd helyezzük zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalára.A nyers tésztákon egy éles késsel, vékonyan jelöljük be a vágási vonalakat. 10-10 perc alatt süssük ki mindkét lapot. Még melegen vágjuk el a lapokat 3-3 részre, az előzőleg megjelölt vágási vonalak mentén.
  6. A rudakat zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán 10 perc alatt süssük ki. Amikor kisültek, még forrón tegyük a rudakat egyenes felületre, nehogy eldeformálódjanak.
  7. Amíg szikkad a tészta, készítsük el a krémet is. A lisztet és a pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd öntsük fel a maradék folyadékkal, és főzzük krémesre. A vajat keverjük ki a porcukorral. Amikor kihűlt a puding, keverjük össze a vajas krémmel.
  8. Összeállítás:
  9. Két süteményt fogunk kapni ezekből a lapokból, mindegyik süteményhez 3-3 világos lapra lesz szükségünk. A krémet 2 egyenlő részre osztjuk.
  10. Tálcára tesszünk egy lapot, kenünk rá egy kis krémet, majd ráhelyezünk 3 kakaós rudat. Ezt is bekenjük krémmel, majd erre is teszünk 2 kakaós rudat. Megint bekenjük krémmel és 1 kakaós rudat teszünk a tetejére. Kenjük körbe krémmel, majd 1-1 világos lapot nyomunk a két oldalára.
  11. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával és krémmel, majd mindkettőt bevonjuk csokoládémázzal.
  12. 24 órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, utána fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18696
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Amikor karácsonyra sütöm, szórok a tetejére kókuszreszeléket, még mielőtt a csokimáz megdermedne, hogy havas legyen a háztető.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nomika 6 recept

Anyósomnál ettem először ilyen sütit, és azóta a kedvencem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek