Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves recept

Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves
Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémleveskorszakom és a megfázásom együttes hatása alatt született recept - igazi téli íze van :-) A sütőtök- és a sárgarépa-krémlevest is hasonlóan készítem. 

hozzávalók / 2 adag

  • 1 nagy konzerv/ 450 g csicseriborsó (amennyiben nem konzervet használunk, áztassuk be előzőleg egy fél napra)
  • 1 húsleveskocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 2 szál újhagyma (opcionális, már muszáj volt eltávolítanom a hűtőmből. És nem mellesleg szeretem, ha visz kicsi zöldet a krémlevesekbe)
  • 1 ek méz
  • egy hüvelykujjnyi friss gyömbér/ ízlés szerinti őrölt gyömbér (utóbbi gyógyhatását nem igazolnám)
  • 2 dl főzőtejszín
  • kb. 2 kk curry
  • fél tubus tejszínes krémsajt (ha hígnak találjuk)

ajánlat

Croutonnal, levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, reszelt sajttal, pirított baconnal... mindennel el tudom képzelni :-) 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

csicseriborsó-krémleves, mézes csicseriborsókrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót a nagyobb darabokra vágott vörös- és újhagymával, a fokhagymával, a leveskockával és a kockára vágott gyömbérrel feltesszük főni.
  2. Ha a csicseriborsó megpuhult (kb. 10 perc), botmixerrel krémesítjük a levest, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt.  
  3. A levest újraforraljuk, ha szükséges utánaízesítünk. 
  4. Ha szeretnénk, most tegyük bele a tömlős sajtot, addig kevergessük, míg elolvad. 

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 693
elküldve: 3
receptkönyben: 61
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
94 recept

Hozzászólások (7)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 k, 2013-02-05 00:17

amúgy ha választanom kell, egyértelműen a krémlevesek nyernek - szinte nem is csinálok mást :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 k, 2013-02-05 22:07

az enyém tavaszváró krémlevesként van kint :))) hasonló dolgokat agyalunk ki :D

szépróza
szépróza / szépróza sze, 2013-02-06 09:36

hát így a nátha és torokfájás közepette folyékony, meleg dolgokban utazom én is :-)
sasolom a tiéd

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
A te tested hány %-a zsír?
A te tested hány %-a zsír?
Azt kb. mindannyian tudjuk, hogy hány kg körül van a testsúlyunk, de azt vajon tudjuk-e, hogy ennek hány százaléka a zsír- vagy az izomszövetünk? Most segítünk kiszámolni!