Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves recept

Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves
Mézes-gyömbéres csicseriborsó-krémleves
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémleveskorszakom és a megfázásom együttes hatása alatt született recept - igazi téli íze van :-) A sütőtök- és a sárgarépa-krémlevest is hasonlóan készítem. 

hozzávalók / 2 adag

  • 1 nagy konzerv/ 450 g csicseriborsó (amennyiben nem konzervet használunk, áztassuk be előzőleg egy fél napra)
  • 1 húsleveskocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • víz 
  • 2 szál újhagyma (opcionális, már muszáj volt eltávolítanom a hűtőmből. És nem mellesleg szeretem, ha visz kicsi zöldet a krémlevesekbe) 
  • 1 ek méz
  • egy hüvelykujjnyi friss gyömbér/ ízlés szerinti őrölt gyömbér (utóbbi gyógyhatását nem igazolnám) 
  • 2 dl tejszín 
  • kb. 2 kk curry 
  • fél tubus tejszínes krémsajt (ha hígnak találjuk) 

ajánlat

Croutonnal, levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, reszelt sajttal, pirított baconnal... mindennel el tudom képzelni :-) 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicseriborsó-krémleves, mézes csicseriborsókrémleves

elkészítés

  1. A csicseriborsót a nagyobb darabokra vágott vörös- és újhagymával, a fokhagymával, a leveskockával és a kockára vágott gyömbérrel feltesszük főni.
  2. Ha a csicseriborsó megpuhult (kb. 10 perc), botmixerrel krémesítjük a levest, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt.  
  3. A levest újraforraljuk, ha szükséges utánaízesítünk. 
  4. Ha szeretnénk, most tegyük bele a tömlős sajtot, addig kevergessük, míg elolvad. 

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 022
elküldve: 2
receptkönyben: 36
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
84 recept

Hozzászólások (7)

Tuvia13
Tuvia13k, 2013-02-05 00:17

amúgy ha választanom kell, egyértelműen a krémlevesek nyernek - szinte nem is csinálok mást :)

szépróza
széprózak, 2013-02-05 09:18

mostanában én sem :-) napokon belül kikerül a sárgarépa-krémlevesem is. :-)

Tuvia13
Tuvia13k, 2013-02-05 22:07

az enyém tavaszváró krémlevesként van kint :))) hasonló dolgokat agyalunk ki :D

szépróza
széprózasze, 2013-02-06 09:36

hát így a nátha és torokfájás közepette folyékony, meleg dolgokban utazom én is :-)
sasolom a tiéd

szépróza
széprózah, 2013-02-04 22:42

magas labda volt, nem sikerült két jó képet készíteni, így uazt tettem fel ide is :-)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.