r
Nosalty Logó

Mézes csirke céklával és birsalmával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Mézes csirke céklával és birsalmával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    3642 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 2086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát, szójaszószt összekeverjük 2 ek. olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, tabasco szószt.
  2. A fele mennyiséget ráöntjük a húsra, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben a céklát meghámozzuk, és fél centis kockákra vágjuk, a birsalmát negyedeljük, magházat kivesszük, és felszeleteljük, a hagymákat nagy kockákra aprítjuk, a paprika magját kivesszük, és csíkokra vágjuk. A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
  4. Egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot felforrósítunk, majd megpirítjuk benne a húst. Ha kész, egy tálba öntjük.
  5. 2 ek. olívaolajat forrósítunk a serpenyőben, rádobjuk a céklát, és erős tűzön pirítjuk, majd kicsit később hozzáadjuk a birset.
  6. Tovább pirítjuk, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórjuk bele, majd roppanósra pirítjuk az egészet. Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész, félretenni.
  7. Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntjük a maradék szószt, megforrósítjuk, majd beleöntjük a húst is. Ízlés szerint sózzuk, elkeverjük, és 5 percig pirítjuk, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 851
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes csirke céklával és birsalmával
Ligeti Károly 129 recept

Ebben az ételben az elkészítés ideje alatt minden hozzávaló még a saját színében pompázik. Amint elkészült, és kicsit állni hagyjuk, minden zöldség egy kis levet ereszt, természetes, hogy a cékla mindent egyszínű pirosra fest. Ez az ízén mit sem változtat, egy finom, pikáns zöldséges húsos egytálétel lesz az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek