r
Nosalty Logó

Mézes béles Zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Mézes béles Zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    337 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.7 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 7013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett tepsi hátán világosra sütjük.
  2. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kb. 6-7 perc.
  3. A krémhez: a liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk és gőz felett sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkeverjük, hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra keverjük és a kihűlt, főzött krémhez adjuk.
  4. Megtöltjük a lapokat, tetejére csokimázat öntünk. Ajánlatos legalább 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
  5. Létezik egy másik töltelék is, amivel szintén nagyon finom ez a süti. A tészta ugyanúgy készül, mint a fenti receptnél. A krémhez 1/2 liter tejben megfőzünk 4 ek búzadarát, 1 cs vaníliás cukrot. Kihűtjük. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt grízes masszával összekeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a 3 lapot. Én ennek a tetejére nem szoktam csokimázat csinálni.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x24x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5913
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nem tud 1 napot állni a sütemény.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?