Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-béles

Mézes-béles
Mézes-béles
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor készült ez a a finomság. Nagyon finom, és nem lehet abbahagyni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Mivel én mindent krémesen szeretek, én 1,5 adagnyi krémet készítettem hozzá. Érdemes a fogyasztás előtt legalább egy nappal elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk.
  2. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben világosra sütjük.

A krémhez

  1. A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk, és gőz fölött sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkavarjuk, hogy ne ráncosodjon a teteje.
  2. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra kikeverjük, és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk.
  3. Egyenletesen megtöltjük a lapokat.

A mázhoz

  1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 69 407
elküldve: 15
receptkönyvben: 456
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

BeePoo

Mióta szakács: 2014.02.15.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes krémes, mézes sütemény, mézes zserbó

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi3018
agi3018 Sat, 2016-01-02 10:49

Köszönöm szépen a receptet! Isteni lett az eredmény, régóta kerestem ezt a süteményt gyermekkoromban ettem ilyet utoljára. Valóban nehéz volt a tésztát kinyújtani de megéri a fáradtságot! Nekem kellett 24óra hogy megpuhuljon. Egyedül a krém okozott fejtörést mert ha jól értem a tojás nyers marad benne és ettől kicsit tartottam, annyit gondolkodtam hogy bele tegyem vagy ne, hogy mire oda jutottam ki ment a fejemből :) de tojás nélkül is nagyon jó lett!

Pandapötty
PM / Pandapötty Fri, 2014-10-03 22:27

Szia, nekem kissé nehézkes volt a liszt eldolgozása, és a nyújtás. Valóban ennyire kemény tésztát kell, hogy kapjak? Vagy ez a gőz feletti, meleg összedolgozás hogy kellene, hogy menjen? Írnál erről valamit, kérlek? Köszönöm

BeePoo
BeePoo / BeePoo Sat, 2014-10-04 07:17

Szia! A tésztát valóban nem egy könnyű eldolgozni, de nekem a nyújtás nem szokott nehézkes lenni, nem tudom mi történt. Mondjuk az is igaz, hogy az a tészta, amit tepsi hátán kell sütni az viszonylag kemény, szóval nem hiszem valamit olyan rosszul csináltál volna. :) A gőz feletti olvasztás tényleg csak azt jelenti hogy a vajat, a mézet, a tojást és a cukrot melegíted össze homogén masszává. Remélem valamit segítettem :)

sz2.andi
jönakari / sz2.andi Wed, 2014-04-30 19:25

Szia! Kb 20 éve készítem ezt a sütit, de a mai napig az 1. számú kedvenc. Receptek és sütik jönnek-mennek, ez marad. Best of :)

szvetter
szvetter Sat, 2014-03-29 18:01

Mekkora tepsin? Tenyérnyi vagy szobányi? Egy kimért adagú alapanyaghoz ugyanis nem mindegy !!!!!! Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet korrekt recepteket felrakni??????
"Csak odafigyeléssel és lelkesedéssel!" Írod mottódként! Valljuk be, az odafigyelés most nem sikerült!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2014-09-26 19:47

Mielőtt ennyire kiborulsz, olvasd el figyelmesebben, ott van a tepsi mérete, 40x30 cm. Az odafigyelés tényleg nem sikerült. Zsuzsa.

1110
vaj 50 g
porcukor 100 g
tojás 2 db
finomliszt 400 g
szódabikarbóna 1 kk
méz 1 ek
tej 0.5 l
finomliszt 120 g
vaj 200 g
porcukor 250 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 1 db
étcsokoládé 150 g
napraforgó olaj 2 ek