r
Nosalty Logó

Mézes áfonyás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mézes áfonyás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.2 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük egy nylon tasakba.
  3. Négyfelé osztjuk a lehűtött tésztát, és lisztezett nyújtótáblán vékonyan kinyújtjuk, 30x20 cm-es darabokra.
  4. A lapokat kettesével sütjük ki egy sütőlemezen, amit szilikon lappal bélelünk ki. 165 fokon 8 perc alatt sütjük ki.
  5. Elkészítjük a krémet. Amikor a lapok kisültek, hagyjuk kihűlni őket.

Töltelék

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt, melyet előzőleg 5 dl forrásban lévő, cukrozott tejben a búzadarát 3-4 percig megfőztük.
  2. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot, jól lenyomkodjuk.
  3. Folpack fóliával letakarva legalább egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Porcukorral megszórva, éles késsel felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1383
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes áfonyás béles
Zsuzsamama56 321 recept

Azt gondolom, nem mindenki szereti a mézes sütiket. Lehet, hogy tévedek, és én kivételes egyén vagyok. Ezek közé tartozom én is. Még nem gondolkoztam azon, vajon mi az oka, de az émelygés kap el a méz láttán. Gyerekkoromban, úgy 4 évesre emlékszem vissza (akkoriban váltak el a szüleim), az édesapám méhészkedett. Akkoriban a lépes mézet nagyon szerettem. Alig vártam, hogy kivegye a kaptárból, és belenyalhassak. Hát ez lett az eredménye, mára már nem vagyok oda érte. Ezt a bélest Gasztromagazinból néztem ki, és csak azért került rá a választásom, mivel áfonyát tartalmaz, illetve lekvárt. Ez a nemes, ínycsiklandó gyümölcs pedig az én legjobban szeretett gyümölcsöm. A süti íze állítólag finom lett, mások döntötték el helyettem, ezért érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek