r
Nosalty Logó

Mexikói sajtleves Vitya konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitya
Mexikói sajtleves Vitya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 714 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 714 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9179.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    2408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    4656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kockákra vágjuk, és egy nagy lábosban zsírjára sütjük, majd félretesszük egy tányérra.
  2. A bacon zsírján a felkockázott angol zellert, vöröshagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott nyers vagy konzerv jalapenot, valamint a kakukkfüvet, és rottyantunk egyet rajta.
  3. Ráöntjük a világos sört, valamint olyan 4-5 deci alaplét, és visszaforraljuk kb. az egyharmadáig. Utána jöhet a botmixer, és összepürésítjük.
  4. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd elkeverjük a liszttel csomómentesen, míg aranybarna nem lesz a rántás. Ha ez megvan, belekeverjük a levesbe, majd jöhet bele a tejszín és a reszelt sajt (bármilyet használhatunk, a lényeg, hogy jól olvadjon). Ha túl sűrű, némi alaplével és sörrel hígíthatunk rajta.
  5. Miután a leves újra forrásba jött, gyakorlatilag készen is vagyunk, miután kitálaltuk, további jalapeno-karikákkal, és bacon chipsszel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4534
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megtetszettek a sajtok a pultban, és gondoltam, csináljunk belőle valami kis finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek