Mexikói lasagne vörösbabbal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lasagne-hoz
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
63g zeller23 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
7 kcal
-
63g lasagne tészta232 kcal
-
0g chili0 kcal
A besamelmártáshoz
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lasagne-hoz
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
800g vörösbab2696 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
380g avokádó450 kcal
-
52 kcal
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
0g chili0 kcal
A besamelmártáshoz
-
56g vaj402 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
800g tej448 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lasagne-hoz
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
19.1g darált marhahús27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.3g konzerv paradicsom2 kcal
-
15.3g vörösbab52 kcal
-
9.6g zeller3 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
7.3g avokádó9 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
9.6g lasagne tészta35 kcal
-
0g chili0 kcal
A besamelmártáshoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1789.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 306.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 5046 micro
-
Lut-zea 195 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 518.4 g
Zsír
-
Összesen 210.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14317.3 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 707 mg
-
Kálcium 2395 mg
-
Vas 108 mg
-
Magnézium 1928 mg
-
Foszfor 7341 mg
-
Nátrium 1737 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1078 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 188 mg
VÍZ
-
Összesen 2448.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 319 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 133 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4781 micro
-
Kolin: 1675 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 2964 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 40369 micro
-
Lut-zea 1562 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
A lasagne-hoz
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 kg darált marhahús
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 dkg konzerv paradicsom
-
80 dkg vörösbab
-
1 nagy db zeller
-
1 fej fokhagyma
-
2 db avokádó
-
50 dkg lasagne tészta
A besamelmártáshoz
-
4 ek vaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
8 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A lasagne-hoz
- Az olajon az apró kockára vágott hagymát dinszteljük meg, majd tegyük rá a darált marhahúst.
- Amint a marhahús kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele az őrölt köményt.
- Ezt követően beletesszük a többi hozzávalót, úgymint: a hámozott paradicsomot, avörösbabot, a fokhagymát, a kockára vágott avokádót és a zellert.
- Alaposan összefőzzük, és ha úgy látjuk, hogy túl száraz, paradicsompürével lazítsuk.
- Közben készítsük el a besamel mártást. A vajat olvasszuk fel, apránként keverjük bele a lisztet, pirítsuk meg, majd folyamatos keverés mellett lassan öntsük bele a tejet, és reszeljünk bele szerecsendiót.
- Ha mindez kész, egy nagyobb szögletes edény alját kenjük meg a besamelmártás felével, és fektessünk rá egy sor lasagne tésztát, amire a töltelék felét rátesszük.
- Következik még egy sor tészta, arra a töltelék másik fele, arra pedig lezárásként ismét tésztalapok.
- A lasagne tetejére kenjük rá a maradék besamelmártást.
- Forró sütőben50 percig süssük, közben figyeljünk a tetejére, ha nagyon pirul, takarjuk le.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x24x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3722
- Feltöltés dátuma: 2013. február 18.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az új és kombinált ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kedves vejem névnapjára készítettem, az Ő kérésére! Kicsit furcsának tűnik, hogy mexikói és lasagne, de népek konyhái keveredéseként az eredmény mennyei, és hihetetlenül laktató. Valamelyik újságból származik a receptet, amin igazítottam egy kicsit, hiszen az eredetiben pl. nem volt chili, és a családunkban pont az ünnepelt szereti. Persze van, aki nem. Ezért a töltelék felébe tettem chilit, a másikba nem. Persze ezzel fel is adtam magamnak a leckét, hogy két edényben süssem, vagy ha egyben, hogyan válasszam el a csípőset a nem csípőstől. Mivel a szögletes tál méretben pont megfelelt a teljes adaghoz, egy edény mellett döntöttem, és úgy oldottam meg a kettéválasztást, hogy középen függőlegesen keresztbe is raktam méretre tört tésztalapokat, és az egyik oldalára került az erős, a másikra a sima töltelék. Emiatt látjátok a kép bal oldalán jelölésként a csípős paprikát. És amire utólag jöttem rá, hogy reszelt sajt is mehetett volna bele/rá, de majd legközelebb!