r
Nosalty Logó

Mexikói gombás palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szandal
Mexikói gombás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Összesen 950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Összesen 5694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    386 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    2439 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1620.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3089 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    3047 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1946 micro
Összesen 5694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A lisztet, a tojást, a vajat és a sót habverővel csomómentesre keverjük, a tejjel hígítjuk. Egy-egy csepp olajon, vagy vajon kisütjük a palacsintákat.
  2. A hagymát és a fokhagymát lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk, a csilipaprikát gázláng felett melegítjük, amíg fekete nem lesz a héja, majd lekaparjuk és felkockázzuk a húsát. A gombát is felaprítjuk kis kockákra.
  3. Olajat öntünk egy serpenyőbe, megfonnyasztjuk rajta a lereszelt hagymát és fokhagymát. A paradicsomot és a csilit is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a gombát is hozzáadjuk és 20 percig pároljuk fedő alatt.
  4. Elkészítjük a fehérmártást. Vajat olvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a hagymát és kicsit megfuttatjuk, majd lisztet szórunk bele, amit világos aranyszínűre pirítunk. Megmelegítjük a tejet, és folyamatosan kevergetve lassan hozzáadjuk a mártáshoz. A fehérbornak hagyjunk helyet a mártásban, ne legyen túl híg, majd kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük. Kb. 20 percig folyamatosan kevergetjük, majd egy sűrű szószt kapunk.
  5. A palacsintákat megtöltjük a gombás töltelékkel, háromszögbe hajtjuk és tűzálló tálba fektetjük őket, majd leöntjük a mártással, végül reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3563
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói gombás palacsinta
Szandal 3 recept

Egy receptkönyvben láttam és megcsináltam. Kicsit időigényes.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek