r
Nosalty Logó

Metélőhagymás túróval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Metélőhagymás túróval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.9 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 295 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.7 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    304 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd a húsba egy-egy szép zsebet vágunk.
  2. Ízlésünknek megfelelő fűszerrel (jelen esetben köménymaggal és sóval) bedörzsöljük belülről (zseben keresztül) a húst.
  3. A bacont vagy szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk (pici olajat is tehetünk alá). A tűzről lehúzva, hozzákeverjük a finomra vágott metélőhagymát, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a túrót, és összeállítjuk a tölteléket. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A töltelékkel betöltjük a zsebeket, a nyílást összezárjuk egy-egy fogpiszkálóval.
  5. Tepsibe (jénai tálba - megfelelő méretű edénybe) tesszük a csirkemellet, a tetejét sózzuk, fűszerezzük. Kevés vizet (kb. kis kávéspohárnyi) vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és mehet a sütőbe.
  6. A sütőt maximális teljesítményre (250 fok) kapcsoljuk, és magára hagyjuk a csirkemellet. 20-25 perc elteltével - amikor a sütő előtt elmenve már érezzük az étel illatát :) -, mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. Újabb 20 perc elteltével kivesszük a húst, és ha puhának látjuk, a tetejére tesszük a vajat, sütőbe vissza (immár fedő nélkül), ismét max. hőfok (ha van grill funkció), és pirosra sütjük a csirkemell tetejét.
  7. Köret ízlés szerint, viszont a hús alatt keletkező ízes mártás - is - isteni!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9504
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Ajánló

Vendégvárónak is tökéletes, hiszen gyorsan előkészíthető, utána már csak annyi a teendőnk vele, hogy kivegyük a sütőből, tálaljuk, és meghallgassuk az elismerő szavakat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez ismét a minimális munkával valami finomat kategória :). Készítettem már csontozott csirke-/pulykamellből is, azzal is jó. Ma a délelőtti bevásárlásból 11-kor hazaérve várt a kihívás, hogy ebéd is kellene... A csirkemell már várt, de nem akartam csak natúr sütni, így gyorsan szétnéztem hűtőben, kertben, mivel lehet feldobni :). Mivel egészben, különösebb bolygatás nélkül sül a hús, így nagyon finom omlós, szaftos marad, nem szárad ki. Köretnek bármi illik mellé. 10 percnyi munkával pedig egy igazán finom, különleges ízű és kinézetű ételünk van. A metélőhagymát nagyon szeretem benne, mert ad egy kellemes, finom hagyma ízt, de nem marad hagymaszagunk tőle :-D.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek