r
Nosalty Logó

Mesebeli csokitetejű házikó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubacs
Mesebeli csokitetejű házikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    393.1 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6243.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1261 g
  • Cukor
    808 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 8927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sima piskótához

  1. Kb. 30 cm-es dobozforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjéket 4 ek vízzel kemény habbá verjük.
  3. Beleszórunk 1cs vaníliás cukrot,15 dkg cukrot, egyenként beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, beleszitálunk 10 dkg keményítővel és 1 tk sütőporral elvegyített 10 dkg lisztet.
  4. A masszát a formába simítjuk, és 25-30 percig sütjük. A megmaradt tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt, sütőport és lisztet is összedolgozzuk, belekeverjük a kakaóport, és a formába még egy piskótát sütünk. Mindkét piskótát keresztben 3 felé vágjuk.
  5. A megmelegített dzsemet az aromával ízesítjük, és 2 evőkanállal félreteszünk.
  6. 5 dl tejszínt félkeményre felverünk, majd beledolgozzuk a krémport.
  7. A legalsó kakaós lapot dzsemmel vékonyan megkenjük, rásimítunk kevés krémet, és a legalsó világos lappal betakarjuk. Dzsemmel, krémmel ezt is megkenjük, maradék piskótát, dzsemet, krémet hasonlóképp egymásra rétegezzük. Legfelülre világos lap kerüljön. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Hosszú pengéjű késsel a felső, hosszanti oldalától kezdve átlósan félbevágjuk.
  9. A félretett dzsemet felmelegítjük, és a torta hosszanti oldalaira kenjük. A felső süteménydarabot óvatosan leemeljük, megfordítjuk, és a két részt a lekváros felüknél hasáb alakúra összeillesztjük.
  10. A bevonót felaprítjuk, majd a maradék tejszínben alacsony hőfokon megolvasztjuk. Végül a házikót a csokival
  11. bevonjuk (míg meg nem szilárdul, addig lehet rá kekszeket rakni).
  12. Ha megszáradt a csoki, akkor jöhet a ház tetejére a cukormáz, ami a havat jelképezi. Elkészítése a zacskón leírtak szerint. Megszórjuk mandulával, porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3298
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

A 30 dkg csoki helyett lehet kb. a fele is, és lehet tejszín helyett 2-3 ekolaj (gőz fölött olvasztva).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gubacs 9 recept

Én jómagam kizárólag csak karácsonykor szoktam megsütni ezt a fantasztikus tortát, nagy sikert aratva.:) Kicsit nehéz az elkészítése az elvágás, összeillesztés miatt, de a mennyei íze és mutatós kinézete miatt érdemes elkészíteni. Gyerekeket is be lehet vonni pl. a díszítés elkészítésében. Karácsony este az asztal dísze. Sok sikert az elkészítéséhez!

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!