r
Nosalty Logó

Mentás-mandulás eperkrémleves túrógombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mentás-mandulás eperkrémleves túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Túrógombóc

Összesen 500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Túrógombóc

Összesen 2001 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Túrógombóc

Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 500 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2001 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Leves

Túrógombóc

Elkészítés

Leves

  1. A leves összes hozzávalóját a szeletelt mandula kivételével egy keverőtálba tesszük, és mixerrel alaposan összeturmixoljuk.
  2. Ha kész vagyunk vele, kb. 3-4 órát hűtőszekrénybe tesszük, hogy jó hideg, hűsítő legyen.
  3. A szeletelt mandulát egy serpenyőben, szárazon lepirítjuk, majd tálalásig félre is tesszük.
  4. Amíg a leves hűl, kényelmesen elkészíthető a túrógombóc.
  5. Ha minden kész, akkor a tányérba helyezzük a gombócokat, szépen ráöntjük a hideg levest, és a tetejét pirított mandulával megszórjuk.

Túrógombóc

  1. A túrót jól áttörjük.
  2. A gombóc összes hozzávalóját jól összedolgozzuk. Próbáljunk meg gombócokat formálni belőle, ha túl lágy lett, tehetünk még hozzá morzsát, ha túl keménynek érezzük, kevés tejföllel lazíthatunk rajta.
  3. Egy lábasban vizet teszünk fel forrni egy kevés sóval. Nem szabad, hogy zubogjon a víz, csak gyöngyözzön, különben a gombócok szétesnek.
  4. Ha a víz gyöngyözően forr, a masszából kézzel gombócokat formálunk, és szép lassú tűzön kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.
  5. Tálalás előtt lecsepegtetjük őket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3020
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meleg nyári napokra egy tökéletes hűsítő és tápláló leves :)

Hozzávalók

Leves

Túrógombóc

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek