r
Nosalty Logó

Mentás fehércsokoládéhab ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mentás fehércsokoládéhab ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csokoládéhabhoz

A ribizli szószhoz

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csokoládéhabhoz

A ribizli szószhoz

Összesen 1445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csokoládéhabhoz

A ribizli szószhoz

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A csokoládéhabhoz

A ribizli szószhoz

Elkészítés

A csokoládéhabhoz

  1. A csokoládékat feldaraboljuk és vígőz felett megolvasztjuk.
  2. A tejet közben felforraljuk, és a félretett olvasztott csokoládéhoz habverő segtéségével hozzákeverjük.
  3. Ezután hozzáadhatjuk a tojássárgáját is. Ha van hőmérőnk és precízek akarunk lenni 40 fokon kell dolgozni, majd utána hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Ha kellő állagú, az egyharmadát beleforgatjuk a csokoládéba, és belekeverjük az aprított mentát is. A többi tojásfehérjehabot pedig óvatos körkörös mozdulatokkal elvegyítjük, elkerülve az összetörés veszélyét.
  5. Kb. egy órára tegyük hűtőbe.
  6. Közben a ribizlit lassú tűzön összeforraljuk a cukorral, a citromlével és pár evőkanál vízzel, még el nem éri a szirupos állagot.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5644
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasis desszert...se nem édes, se nem fanyar. Könnyű levezetés egy nehéz fogás után.

Hozzávalók

A csokoládéhabhoz

A ribizli szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek