Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melengető angol pudding

Melengető angol pudding
Melengető angol pudding
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az angol édességeket, ez az alaprecept szeretett unokatestvéremtől származik, aki Londonban orvos. Szinte minden verzióban fincsi, és hamar kész van, ha vendégek jönnek, már előre elkészítem, és csak ebéd közben tolom be a sütőbe, nem tud odaégni, és mindig óriási sikere van. Az illata mennyei, és hihetetlenül kevés cukor kell bele, készíthetjük teljes kiőrlésű vagy rozskenyérből is, egyszerűen nem lehet elrontani, krémes és lágy, és az összetevők teljesen összeolvadnak benne. Az én kedvencem a szedres és az áfonyás. Maradék cuccokból is elkészíthető, a titka a jó sodó.

Jumy

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pudding kedvelőknek, és azoknak akik kedvelik az angol humort, ez az édesség mosolyt csal a legzordabb arcokra is.:)

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Cabinet Pudding, tejszínes puding, pudingfelfújt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sodóhoz a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével és a szétvágott rúddal feltesszük melegedni.
  2. Közben az egész tojásokat habverővel fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A tejes vaníliás keveréket, melynek közben isteni illata lett, lassacskán hozzáöntögetjük a tojásokhoz, melyet közben továbbra is kevergetünk. Csodálatosan finom habos állagú lágy sodót kapunk.
  4. Belekeverjük a citromhéjat is.
  5. A kenyeret megszabadítjuk a héjától, és kis fél cm kockákra vágjuk, meglocsoljuk whiskeyvel, és rádobjuk a gyümölcsöket és a mazsolát, ha nagyon fanyar vagy savanyú gyümölcsöket használunk, kevés cukorral még megszórjuk a keveréket.
  6. Kis sütőformákat, pl. felfújtakhoz való porcelán formákat vagy hőálló üvegpoharakat kikenünk vajjal, és porcukorral megszórjuk.
  7. A száraz gyümölcsös keveréket a formákba halmozzuk úgy, hogy kb. a háromnegyedéig érjen, kissé lenyomkodjuk, és annyi sodóval öntjük föl, amennyi nagyjából elfedi. A maradék sodót a kész puding mellé adjuk tálaláskor.
  8. Tepsibe helyezzük őket, és a tepsit 2 ujjnyira feltöltjük vízzel, és 180 fokon 30 percig simán gőzöljük őket, a végén 2-3 percre kapcsoljuk csak be a légkeverést, ha kicsit szeretnénk pirosabb pudingot. 
  9. Készíthetjük fazékban is gázon a gőzölt pudingot úgy, hogy egy lábasba teszünk 2 ujjnyi vizet, és ebbe állítjuk a formákat, amiket fedő alatt takarékon gőzölünk 20-30 percig.
  10. Akkor jó, ha rugalmas a teteje, és az egész kissé megemelkedett.
  11. 1-2 percig a formában hagyjuk pihenni, majd tányérra borítjuk (meglepően könnyen kijön), és sodóval vagy baracklekvárral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 629
elküldve: 4
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
29 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Wed, 2017-03-29 17:19

Kedves Mayura!
Elkészítettem és mondhatni nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy karamellréteggel fedtem be a formákat és erre jött a kalács, gyümölcs majd a sodó.
Üdv: banalt

LittleOwl
LittleOwl Sat, 2013-01-26 19:04

Ezt biztosan ki fogom próbálni, imádom az angol kajákat! :) A szedret bele szoktad sütni vagy a sodóba kevered? Biztos finom lehet és épp van a fagyon.

mayura
Mayura / mayura Sun, 2013-01-27 21:19

Én a gyümölcsöket belekeverem és a sodó mindig csak vaniliás. De állati jó lehet a fordítot verzió is.
:-)

281
tojás 2 db
tej 3 dl
habtejszín 2 dl
cukor 3 ek
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
toast kenyér 5 szelet
narancs 1 db
whiskey 0.5 dl
vaj 1 ek
porcukor 1 ek