r
Nosalty Logó

Meleg rukkolasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meleg rukkolasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 671 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 671 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát alaposan megmossuk, majd konyharuhán megszárítgatjuk.
  2. A kifliburgonyát megmossuk, héjában megfőzzük.
  3. Az almát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy serpenyőben megpirítjuk a durvára aprított diót.
  5. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk fel, az almaszeleteket kisütjük benne. Közben egy kis mézet csurgatunk az almára.
  6. Ha a burgonya megfőtt, egy picit lehűtjük, és meghámozzuk, majd vékony karikákra szeljük.
  7. A burgonyaszeleteket elhelyezzük egy tányéron. Nagyon finoman megsózzuk - ha szeretnénk -, lenolajjal picit meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát. Majd következzen a megsült alma és a pirított dió.
  8. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk a végén.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4916
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei biozöldségeket kaptam a héten, többek között egy nagy adag rukkolát és egy pár szem kifliburgonyát. Mostanában igyekszem kreatívan, de a kamrámból főzni. Addig gondolkodtam, nézelődtem a neten, míg ezt sikerült kieszelnem. Körtével is nagyon finom lehet. Esetleg még egy kis sajttal. Nálam egy ilyen fogás ebédnek számít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!