r
Nosalty Logó

Meglepetés "Alien tojások"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Meglepetés "Alien tojások"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3937 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 329 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    206.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    1588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 3937 kcal
  • 17% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácstészta elkészítése:
  2. A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
  4. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval.
  5. Beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  6. Robotgép tésztakeverő lapátjaival addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától (kb. 10 perc).
  7. A vajat kéz melegre megolvasztjuk.
  8. A bedagasztott tésztához öntjük, és egynemű, hólyagosra dagasztjuk a tésztát (kb. 5 perc).
  9. Az edény falát a tészta alatt meglisztezzük, és duplájára kelesztjük lefedve meleg helyen (kb.1/2 óra).
  10. A tojáskák betöltése:
  11. A kelesztés alatt megpucoljuk a kemény tojásokat, és húros tojásszelővel felszeleteljük.
  12. A füstölt, kötözött sonkát felszeleteljük, majd megfelelő nagyságú kockákra daraboljuk.
  13. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk (a kiborítás után nem szabad visszagyúrni).
  14. Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  15. A "pogácsákat" megnyújtogatjuk, közepére helyezzük a tojásszeletet és a sonkakockát.
  16. A "pogácsák" szemben lévő csücskeit összecsippentjük, mint a gombócnál, és a tészta tetejét a táblán egyneműre sodorjuk.
  17. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, és a tojáskákat ráültetjük, ügyelve, hogy meg fognak kelni, legyen közöttük kellő távolság.
  18. Éles késsel vágjunk keresztet a tojáskák tetejére, de vigyázzunk rá, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát.
  19. Felvert tojással kenjük meg a tojáskákat.
  20. Előmelegített, forró sütőben süssük aranybarnára.
  21. A lehulló tésztát gyúrjuk újra össze, és készítsünk további tojáskákat belőle.
  22. Szedjük le a tojáskákat a sütőpapírról, és tegyük rá az új sütnivalókat.
  23. Tálaljuk forrón, de kihűlve is kelendő lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12112
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

A tojáskák mellé reszelt almával dúsított ecetes tormát kínáljunk. A tojáskák akkor sültek meg, ha a tetejük és az aljuk is piros, és "kopog".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kalácstészta receptje megegyezik Harmathy Ildikó kolbászos pogácsa receptjében lévő tésztával. Ez vele előre megbeszéltek alapján történt. Köszönöm Neki ezt a kiváló kalácstészta-receptet. Izgalmas vendégváró. Egyszerű pogácsának tűnik, de 3 az egyben meglepetés. A neve a híres-hírhedt film rémtojásaiból ered, mert megdöbbentően hasonlítanak rájuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!