Meggyszósz - Kingától recept

megosztás
0
Meggyszósz - Kingától
Meggyszósz - Kingától
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyszósz - hát nincs is mit hozzáfűzni : ISTENI!!!!!!!!!! :)

hozzávalók / 3 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggymártás, meggyszósz
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A meggyet vízben feltesszük forralni. Közben egy bögre tejben kikeverjük a lisztet. Szűrőn átszűrjük.
  2. Ha már a meggy jó, a lisztes tejet kavargatás mellett hozzáöntjük.
  3. Ezután elkezd jobban sűrűsödni, ezért kell még hozzá tej. Cukorral és szegfűszeggel ízesítjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 104 264
elküldve: 7
receptkönyben: 350
elkészítve: 34/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili szo, 2014-01-25 17:11

Kedves Éva! Igazad van, vaniliapudinggal sokkal finomabb. A vaniliáscukor kicsit megbolondítja. A gyümölcs leveseket is inkább vaniliás vagy tejszines pudinggal fogom csinálni.
Üdv: Cili

Bölcskei Istvánné
Bölcskei Istvánné sze, 2012-06-06 14:40

Bné Éva Ne haragudjatok, de tényleg itt a meggy és más gyümölcsök ideje. Nagyon finom
szószokat, mártásokat lehet készíteni. A Tietek is nagyon finom, de van egy ajánlatom amit ha ki
próbáltok kíváncsi lennék a véleményetekre.
Úgy csinálom, mint Ti, de a liszt helyett vanília pudingot használok és vaníliás cukrot 2 db-ot.
Gyerekeknek is nagy kedvence, nekik nem ajánlom a bort.
Tálalhatod főtt leveshús mellé, de az én felnőtt lányaim imádják lehütve is kanalazni.
Próbáljátok ki, szerintem és a család szerint így nagyon finom.
Várom az észrevételt! Éva.

191