Meggyleves Smaragd konyhájából recept

Meggyleves Smaragd konyhájából
Meggyleves Smaragd konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 2 kg meggyből kivettem 5 marékkal, és a többit kimagoztam. Szeretem, amikor egész meggy is akad a meggylevesben. Így mutatósabb is, és finomabb is.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, hideg meggyleves, tejfölös meggyleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk alaposan a gyümölcsöt. A cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk (a tiszta fazékban nem kell kevergetni) lassú tűzön. Amikor világos arany színe lesz, hozzáadunk még 2 kanál kristálycukrot, és ráöntjük a magozott meggyet.
  2. Összeforgatjuk, és lassú tűzön pároljuk kb. 10 percet. Majd a 1,5 l vízbe csavarjuk a lime-ok levét, és ráöntjük a meggyre.
  3. Magasabb hőfokra tesszük, hogy felforrjon, kb. 5 perc, majd a tejfölt a liszttel és a sóval összekeverjük. 1 merőkanál meggylét teszünk hozzá, és behabarjuk a meggylevest.
  4. Hozzáadjuk az 5 marék egészben maradt, megmosott meggyet, és addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, és kész is. Hidegen tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 4 206
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405