Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves pudingporral

Meggyleves pudingporral
Meggyleves pudingporral
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári melegben mindig jól esik egy kis hideg gyümölcsleves. Ennek apropóján készítem én is, van amikor fagyasztott meggyből, van hogy befőttből, de az igazán jól akkor esik, amikor frissen szedett gyümölcsből készül.:)

Ha mégis befőttből készítem, akkor a levével együtt teszem fel a lábasba.

Az arányok természetesen aszerint változnak, hogy mennyi meggyünk van, ill. milyen sűrűn szeretjük a levest (mind a gyümölcs mennyiségét, mind a levesességét tekintve). 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet egy kis lábasban feltesszük annyi vízzel főni, ami éppen csak ellepi. Megszórjuk a vaníliás cukorral. Egy teatojásba beleteszünk néhány szem szegfűszeget és fahéjat, majd becsúsztatjuk a meggy közé, hogy rendesen bele tudjon főni a levesbe a fűszerek íze.
  2. Egy kis tálban a fél zacskó pudingport csomómentesre keverjük néhány evőkanál tejjel. Mielőtt ezt is hozzáadjuk a meggyhez, a léből kanalazzuk hozzá egy keveset, így amikor beleöntjük, nem kapja össze. A maradék tejet is öntsük hozzá.
  3. Attól függően, hogy mennyire savanyú a meggy - és a saját ízlésünk szerint persze -, cukrot adunk hozzá.
  4. Nem kell sokáig főzni a meggylevest, amikor megjelennek az első buborékok, le is vehetjük a platniról.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 144
össznézettség: 120 804
elküldve: 5
receptkönyvben: 239
elkészítve: 35/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

Choco

Mióta szakács: 2012.06.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, vaníliás meggyleves, hideg tejszínes meggyleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wendus
Wendus Fri, 2017-06-30 16:49

Én is megcsináltam ma,most hűl ,remélem fincsi lesz :)

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-10-20 16:40

A fiam imádja a meggyet.Neki kedveskedtem ezzel a recepttel.A fent leírt mennyiségeket szemmel és marékra mértem,az eredményt pedig bezsebeltem.Hála Neked érte.

efi13
Choco / efi13 Mon, 2013-10-21 09:07

Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy kipróbáltad :)

117
meggy 30 dkg
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 0.5 tasak
víz 1 l
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéjrúd 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek