r
Nosalty Logó

Meggykrémes kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Meggykrémes kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 6944 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    443.6 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6944 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval, a keményítővel, és jól dolgozzuk össze a tojásos-vajas masszával.
  3. A tésztát kivajazott, kimorzsázott, közepes méretű (kb. 22 cm átmérőjű) kuglófformába öntjük. 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült, a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálra borítva tovább hűtjük. Alaposan ki kell hűteni. Nem árt neki egy egész éjszaka, mert szeletelni fogjuk.
  5. A kihűlt tésztát kétszer körbevágjuk. Az alsó lapra kenünk 1/3 rész krémet, rá a következő tésztaréteg, erre ismét 1/3 rész krém, ennek tetejére az utolsó tésztaréteg. A megmaradt krémmel a tetejét és az egész oldalát körbekenjük. Az oldalát és a tetejét alaposan megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tetejére ültetjük a 12 szem meggykompótot.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, és lehűtjük. Jó vele várni egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek.

Krém

  1. A pudingokat, a cukrot csomómentesre keverjük 1 dl tejjel, majd a többi tejjel és a meggylével sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés után, hozzákeverjük a rumot, majd a puha vajjal alaposan kihabosítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 798
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptes füzetében találkoztam ezzel a sütivel... Ő frankfurti koszorúnak írta a nevét... nagyon érdekelt, nem emlékeztem rá, hogy sütött volna ilyet, én nekiálltam megsütöttem... és nem csalódtam benne.  Igaz, annyit módosítottam rajta, hogy a liszt helyett pudingokkal dolgoztam... nagyon finom lett.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek