r
Nosalty Logó

Meggyes zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    573.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13200.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    2742 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1175 mg
  • Foszfor
    5118 mg
  • Nátrium
    3753 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.3 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2667 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 10191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral aztán belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, és négyfelé osztjuk, 20-25 percig pihentetjük.
  3. Az első (és minden további lapot is) olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre tudjuk.
  4. Megkenjük bőségesen lekvárral, megszórjuk dióval.
  5. Rátesszük a 2. lapot is, ezt is megkenjük lekvárral, dióval, és rászórjuk a meggyet.
  6. A harmadik lappal ugyanúgy járunk el, mint az elsővel, tehát meggy csak a középső sorba kerül.
  7. A légkeveréses sütőt 180 fokra állítjuk, és sütjük az egészet kb. 30 percig (a sütő energiaspórolás miatt nincs előmelegítve). Hagyjuk kihűlni.
  8. A csokit gőz fölött folyékonyra olvasztjuk, és teszünk bele egy kanálnyi étolajat.
  9. A csokit a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.
  10. Hagyjuk megdermedni, majd vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8022
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Előre bocsájtom, hogy ez a mennyiség egy nagy 40x34 cm-es tepsire vonatkozik! Ha kisebb a tepsid, csökkentsd a mennyiséget kb. egy harmaddal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény alapgondolata a zserbó. Mint látjátok, ugyanúgy van benne lekvár, mint a zserbóban, csak én a baracklekvárt felcseréltem meggyre, az ízharmónia miatt. Nekünk ízlik, remélem, nektek is fog:-) A "költségek" rovatot azért nem töltöm ki, mert hamis képet kapnátok, én ugyanis euróban keresek, euróban költök,így az euró ár nem lenne reális.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?