r
Nosalty Logó

Meggyes somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2602 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    3781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2095 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1809 micro
Összesen 4011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótát széttépjük, majd a nagy tálunk aljára az 1/3-át lehelyezzük. Ezt meglocsoljuk 1,5 dl víz, 1 ek kakaó, 1 ek cukor és 1 ek rum elegyével.
  2. A meggyeket erre rászórjuk, majd jöhet rá a vaníliakrém egy része. A vaníliakrémhez szükséges a tojásokat (4 tojás)szétválasztanunk, majd a sárgájához hozzákeverünk 20 dkg porcukrot, 10 dkg lisztet, fél vaníliarúdat, majd ezt 1,5 l tejben lassú tűzön, állandó kevergetés mellett felforraljuk. A maradék 4 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan a vaníliakrémhez keverjük.
  3. Ismételten piskótát helyezünk a süteményünkre, és a vaníliakrém másik részét is ráöntjük.
  4. Utolsó réteg a csokiöntet, ami 1 tojás, 3 ek cukor, 1 ek liszt, 3,5 dl tej és 2 púpos ek kakaó segítségével sűrűre főzünk.
  5. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk rá.
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 46570
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptje. Én nagyon szeretem!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?