r
Nosalty Logó

Meggyes rácsos 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Detty
Meggyes rácsos 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4599 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4995 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 5086 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
  3. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  4. A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
  5. A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
  6. A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
  7. Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11893
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyel pikánsabb, mint baracklekvárral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?