r
Nosalty Logó

Meggyes pite Csillagvirág konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes pite Csillagvirág konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4979.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, nem gyúrkodjuk, csak álljon össze kemény gyurmaszerűvé. Két lapot nyújtunk belőle.
  3. Egy lapot a tepsi aljára fektetünk, ráhalmozzuk a tölteléket. A meggyet alaposan lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, természetesen előtte kiolvasztjuk. Ha még így is nedvesnek találjuk, akkor lehet alá és fölé kevés búzadarát szórni. A meggyet betöltés előtt összekeverjük a cukorral, fahéjjal.
  4. A második tésztalapot ráterítjük, villával megszurkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9848
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet édesanyámtól örököltem. Minden pitét így készítek, legyen az almás, túrós vagy meggyes.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!