Meggyes morzsasüti recept

Meggyes morzsasüti
Meggyes morzsasüti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idényben friss gyümölcsből, idényen kívül befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből is készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A tészta hozzávalói

A töltelék hozzávalói

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes süti, morzsás süti, gyümölcsös süti
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összeállítjuk a tésztát, majd egyik felét hűtőszekrényben, másik felét fagyasztóban pihentetjük, míg a töltelék elkészül és kihűl.
  2. Az áthűlt tésztát egy 18 cm-es torta ormába a nyomkodjuk, ráhalmozzuk a kihűlt tölteléket. Az átfagyott tésztát ráreszeljük a töltelékre.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül.

A töltelék elkészítése

  1. A meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük a keményítővel, összeturmixoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

551