Meggyes morzsasüti recept

Meggyes morzsasüti
Meggyes morzsasüti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A morzsasüti az egyik legegyszerűbb, de nem túlzás, ha azt mondom, hogy a legfinomabb sütemény is. Nem kell hozzá sok alapanyag, mégis különleges édességet készíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás meggyes süti, meggyes morzsás sütemény, fűszeres meggyes morzsasüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük az olvasztott margarint, a lisztet és 3 evőkanál cukrot. A tésztát nem kell összegyúrnunk, hagyjuk morzsás állagúra.
  2. Egyharmadát szórjuk egy tortaforma aljára (a formát nem kell kivajazni), erre jön a cukorral és őrölt fűszerekkel összekevert meggy, majd a maradék tészta.
  3. 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
159 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

600