r
Nosalty Logó

Meggyes-mogyorós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mogyorós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 3551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk az előzőleg összekevert kakaós, sütőporos lisztet. Sütőpapíros gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
  2. A zseléhez a meggybefőtt levét a zselatinnal elkeverjük, majd felforraljuk, picit kihűtjük. A töltésnél inkább folyékony legyen, mint darabos.
  3. A csokikrémhez csomómentesre keverjük a tojást a liszttel, a kakaóporral és a tejjel, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd langyosra hűtjük. A vajat porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  4. A mogyorókrémet mikróban kicsit meglangyosítjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, az első lapot megkenjük a meggyzselével, rászórjuk a magozott meggyszemeket is, a második lapot megkenjük a mogyorókrémmel, majd az első lapra rakjuk, és az egészet a főzött krémmel bevonjuk. Tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, tortadarával, olvasztott csokicsíkokkal.
  6. Hűtőben pihentessük egy órát tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2144
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Ajánló

Ez a fajta könnyű piskóta nagyon alkalmas torták készítéséhez is, kakaó nélkül szép fehér marad, olyan cukrászdai. A főzött krém is nagyon jó tortatölteléknek, kakaó helyett ízesíthetű kávéval, vaníliával, csokival, narancslével, citromlével, kókuszreszelékkel, darált dióval; épp amilyen tortát készítünk éppen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El kellett használnom a mélyhűtőben talált tojásfehérjéket, egy adag, dobostortából kimaradt csokikrémet és egy fél üveg silány minőségű mogyorókrémet.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!