r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 4802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9483.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    3671 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3365 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2931 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 4802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Sütőpapírból kivágünk 3 db 26 cm átmérőjű kört.
  2. A robotgép közben habbá veri a fehérjéket, apránként adagoljuk bele a cukrot is.
  3. Közben összekeverjük a lisztet a mákot és a sütőport. Amikor kész a hab, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávaló egy részét, majd az olajat és a tojássárgákat, és végül a maradék lisztes keverék is belemegy.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és rákenjük az első harmadot a csatos tortaformába helyezett sütőpapírra. Majd mehet sülni 15 percet. Így csináljuk a másik 2 adaggal is.
  5. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémeket.
  6. A 3 dl tejben megfőzzük a búzadarát, hűlni hagyjuk.
  7. A vajat a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikeverjük robotgéppel habosra, hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt is.
  8. A meggyet kimagozzuk, szűrőbe téve felfogjuk a levét, ha nincs 2 dl, akkor kiegészítjük vízzel ennyire
  9. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, az őröltfahéjat és az étkezési pudingport. Közepes lángon kevergetve besűrítjük, a meggyet a végén tesszük bele. Hűlni hagyjuk.
  10. A lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Az elsőt egy tálra tesszük, megkenjük a meggyes krémmel. Rá a következő lap, erre jön a fehér krém, végül az utolsó lap.
  11. A tetejére mehet egy kis olvasztott csokoládé, esetleg porcukor.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13602
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept tésztája nem tartalmaz lisztet, és 4 lapot sütnek, ami miatt két réteg meggyes rész van benne. Nálunk viszont ez a változat a nyerő.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek