r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Meggyes-mákos rétes réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 3825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3705 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

2 rúdhoz

Elkészítés

2 rúdhoz

  1. A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, 1 mk fahéjat, a vaníliás cukrot.
  2. Tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is összekeverjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat.
  4. A első réteslapot bevizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, és megcsöpögtetjük a vaj-olaj keverékkel, és ecsettel szétkenegetjük. A következő lapot ráfektetjük, és folytatjuk az olajozást. Az utolsót már ne nagyon vajazzuk.
  5. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon.
  6. Ezután rákanalazzuk a tölteléket erre a morzsás csíkra, rápakoljuk a lecsöpögtetett meggy felét, megszórjuk 2 mk fahéjjal, kicsit megszórhatjuk porcukorral is.
  7. A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton be is hajtjuk a tészta szélét, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék.
  8. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  9. Elkészítjük a második rétest is és előmelegített sütőben aranybarna színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 531
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 324
  • Össznézettség: 389456
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-mákos rétes réteslapból
Vicikó 251 recept

Nagy kedvencünk a rétes különféle töltelékekkel. Ha egyszerre több fajtát is készítek, az biztos, hogy ez fogy el leghamarabb. De a mák így is, úgy is nagy kedvencünk, bármi készüljön belőle, legyen az tészta, nudli, guba, rétes, bejgli, bögrés mákos, akármi.

Hozzávalók

2 rúdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?