r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos rétes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    3272 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7094 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 5460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és rugalmas lágy tésztát dolgozunk ki. Ha nagyon ragad, teszünk még hozzá lisztet.
  2. 3 cipóra osztjuk a tésztát és betesszük a fagyasztóba.
  3. A töltelékhez kimagozzuk a meggyet, és lecsepegtetjük. Ledaráljuk a mákot, összekeverjük a cukorral, a búzadarával és a fahéjjal. A cukrot és a fahéjat ízlés szerint adagoljuk.
  4. A tésztacipókat lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk.
  5. Rászórjuk a meggyet és meghintjük a mákos-darás-cukros keverékkel.
  6. A tészta széleit visszahajtjuk, és gyorsan feltekerjük a rudat.
  7. A tepsit előre kikenjük olajjal, és beleemeljük a kész rudakat.
  8. Megolajozzuk a rudakat, és nagy lángon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 47257
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 26.

Ajánló

Desszertnek, de akár önálló főfogásnak is megállja a helyét egy tartalmas leves mellé. A tésztát lehet a fagyasztóban előre készíteni, és így bármikor gyorsan elkészíthető. Mire felenged, elkészül a töltelék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a rétes szinte minden héten az asztalon van. Mindenféle töltelékkel (túró, alma, gyümölcsök) mindenki kedvence. Ezt a receptet a nagynénémtől tanultam, és azóta is szívesen készítem. Azelőtt a hagyományos nyújtott rétesemet nem mindig sikerült úgy elnyújtani, mint ahogy szerettem volna. Ez a recept viszont mindig sikerül, és ha az ember jó vékonyra sodorja, nem veszi észre senki, hogy nem nyújtott rétest eszik. A meggyes-mákos a kedvencek közé tartozik, igaz nem lehet belőle sokat enni, mert könnyen megfekszi az ember gyomrát.  

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek