r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Meggyes-mákos bukta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6089.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2841 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt, majd összegyúrjuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és egy csipetnyi sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk még bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Az olvasztott margarint is beledolgozzuk, ha lágy lenne a tészta, még gyúrunk bele réteslisztet.
  2. Cipót formálunk belőle, majd langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet a porcukorral felforraljuk, belekeverjük a mákot, meg a reszelt citromhéjat.
  4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a meggyet is és fahéjjal ízesítjük.
  5. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk és mindegyikbe 1 kanálnyi tölteléket hajtogatunk.
  6. A buktákat egy tepsibe szorosan egymás mellé ültetjük, majd még fél órát kelesztjük.
  7. Ezután megkenjük őket olvasztott margarinnal, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
  8. Ha a buktákrózsaszínűre sültek, vaníliás cukorral édesített forró tejjel meglocsoljuk, majd így sütjük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11262
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-mákos bukta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Hónapokkal ezelőtt találtam a receptet egy receptújságban, azóta furdalt a kíváncsiság, milyen lehet a meggyes-mákos bukta. Most sort kerítettem az elkészítésére, nekünk nagyon ízlett, nagyon finom együtt a mák és a meggy, a fahéj is különleges ízt ad neki, és a buktatészta is finom, omlós még két nap után is. Nekem először túl lágy volt a tészta a leírtak alapján, de gyúrtam még bele réteslisztet, így tökéletes lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek