Meggyes-kókuszos pávaszem recept

1 adag
1149
kcal
Meggyes-kókuszos pávaszem
Meggyes-kókuszos pávaszem
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy TV-műsorban láttam, elkészítettem, és nagyon ízlett. A metszeténél olyan, mint egy szempár, innen a neve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti variálni a sütést, szereti a változatosságot.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-kókuszos pite, édes tészta kókuszos-meggyesen, meggyes-kókuszos linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját. Összeállítjuk a tésztát és fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  2. A tojások fehérjét a porcukorral felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és mindkét hosszabbik oldalán egy csíkban felrakjuk a meggyet. Két oldalról ráhajtjuk a tésztát, feltekerjük úgy, hogy középen ne érjen össze a két oldal.
  4. Az üres részbe végig pakolunk egy csíkban a tojásos kókuszból. Úgy osszuk el a masszát, hogy mindhárom tésztánkba jusson.
  5. Megsütjük, és szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 474
elküldve: 8
receptkönyben: 149
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
19 recept

Hozzászólások (5)

amina69
amina69cs, 2013-08-22 06:29

Sajnos a férjem is látta műsort, így hát meg kell sütnöm a süteményt! :) Köszönet a feltöltésért!!!

nemesvali
nemesvalip, 2012-06-22 12:45

Örülök, hogy sikerélményed volt a sütéssel, én is szeretem ezt a receptet, egy Ízőrzők műsorból mentettem el magamnak.
üdv
Vali

Tmea
Tmeap, 2012-06-22 09:25

Szai Vali!
Én is elkészítettem, és már amikor a tésztát összegyúrtam, tudtam, hogy tökéletes lesz. Annyira jók az arányok, hogy semmit nem kellett sem hozzátenni, sem elvenni.
Üdv
Tímea

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
1149