r
Nosalty Logó

Meggyes habos Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Meggyes habos Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 3743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat lemérjük. Súlyuknak megfelelő mennyiségű cukrot mérünk ki, majd 5 dkg-mal kevesebb lisztet. Egy tálkában jól összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Félretesszük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a sárgáját, hozzáadjuk a vizet, és robotgép segítségével (legmagasabb fokozat) habosra keverjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan öntjük bele.
  3. Amikor habos és jól kifehéredett, belekeverjük az olajat, majd a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, egy deszkára borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük, majd kicsi téglalapokra aprítjuk.

Krémhez

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrokat, és habosra keverjük. Ha kész, belekeverjük az étkezési keményítővel elkevert lisztet.
  2. A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, és lazítjuk vele a tojásos masszát.
  3. Ha a tej jó forró, beleöntjük a tojásos-lisztes keveréket, és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ezalatt a meggyet kimagozzuk.
  4. Egy üvegtál aljára tesszük a piskóta darabokat, meglocsoljuk a kézmeleg krémmel. Majd megszórjuk meggyel. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a tál tetejére krém kerüljön.

Tetejére

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és kanálkák segítségével a tál tetejére merjük.
  2. Hűtőbe tesszük egy-két órára.
  3. Szedőkanállal tányérokra merjük, és díszíve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 995
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Elkészíthető fagyasztott meggyel is. Rumos meggyel készítve pedig felnőtteknek fantasztikus desszert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes habos Lizinka konyhájából
Lizinka_ 589 recept

Kezdő háziasszonyként találtam ki ezt az édességet. Szerettem volna valami olyan sütit kínálni a vendégeinknek, ami mutatós és finom. Hogy sikerült-e? Ezt pontosan nem tudni, csak azt, hogy azóta már nagyon sokszor el kellett készítenem a szeretteim kérésére.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?