Meggyes-fehércsoki krémes torta recept

1 adag
643
kcal
Meggyes-fehércsoki krémes torta
Meggyes-fehércsoki krémes torta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára készítettem el nemrég, azóta apum követel magának egy egészet. Az alapötlet az volt, hogy fehércsokis legyen a torta. Hogy jól mutasson, a piskótát kakaósra csináltam. Mivel számomra a fehércsoki túl édes, valami savanykással akartam ellensúlyozni, így jött a képbe a meggy. (Az eredeti terv áfonya volt, de nem volt szimpatikus a fagyasztott.) Normál, 12 szeletes tortaformában készült, de nálunk ez általában egyszerre elfogy (4-5 fő). 

hozzávalók / 6 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Bármilyen savanykásabb gyümölccsel elkészíthető, ami ellensúlyozza a fehércsoki túlzott édességét.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehércsokikrémes torta, fehér csokis-meggyes torta, meggyes torta fehér csokis krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőporos-kakaós lisztet belekeverjük a sárgájába, majd a masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Miután kész, kicsit nyitva hagyjuk a sütőajtót, így hagyjuk hűlni kicsit (így nem esik be a közepe). 
  4. Miután kihűlt a kakaós piskóta, vékonyan levágjuk a tetejét és kb 1 cm-es peremet hagyva, kivájjuk a belsejét.
  5. A meggyet megszórjuk egy kis fahéjjal és reszelt citromhéjjal. 
  6. A fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk. A jól lehűtött tejszínt felverjük a habfixálóval és némi cukorral. Majd hozzákeverjük a vajkrémet és az olvasztott csokit. A zselatint elkészítjük, és ezt is hozzáadjuk a krémhez. (Én már nem adtam hozzá cukrot, de ez ízlés dolga.)
  7. A lecsöpögtetett meggyet belekeverjük a krémbe és betöltjük a kivájt piskótába.
  8. A piskótából kivájt részt apróra morzsoljuk és ráhalmozzuk a torta tetejére. 
  9. Ezt megkoronázzuk egy kis reszelt fehércsokival, és az olvasztott fehércsokiból készített szívekkel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 418
elküldve: 4
receptkönyben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ánizsliget

Mióta szakács: 2012.11.17.
11 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
643