Meggyes-csokis muffin recept

Meggyes-csokis muffin
Meggyes-csokis muffin
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin annyi, ahányféle alapanyag-kombinációval készítjük. Az alapreceptet gyakorlatilag kedvünk szerint ízesíthetjük.
Tapasztalatom szerint a muffin készítése valahogy hasonlít a galuska készítéséhez: ezt a tésztát sem kell, sőt nem is érdemes sokáig kevergetni. Csak gyors mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat és már süthetjük is.
Érdemes akár nagyobb mennyiségben is készíteni, mert ha kihűlt, akkor kisebb adagokban nagyon jól fagyasztható.


hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz hozzávalókat egy nagy tálban összevegyítjük egy villa segítségéval: tehát a lisztet, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, apró darabokra vágott csokoládét és a kimagozott meggyet.
  2. A tejet egy lábasban takarék lángon melegítjük, és kevergetve felolvasztjuk benne a vajat.
    A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd beleütjük a két egész tojást és a villával jól összekeverjük.
  3. A tejes-vajas-tojásos keveréket ráöntjük a száraz hozzávalókra és a villa segítségével, gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  4. A 6 cm-es muffin formákba formapapírt teszünk, és kb. a 3/4-éig megtöltjük a tésztával.
  5. 200 C-os sütőben kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
    24 db lesz ekkora mennyiségből.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 70 314
elküldve: 5
receptkönyvben: 482
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucaaa
Lucaaa p, 2011-10-14 16:50

Kedves Toma!
Tegnapelőtt megsütöttem a muffinodat, tök jó lett! Főleg melegen, amikor még folyik benne a csoki...hm... Nagyon fincsi! Csak azt nem tudom, miért ragadt bele annyira a muffin-papírba?! Sajnos nem lehetett szépen kiszedni, így kiettük belőle :) De azért ez nem volt olyan nagy gond.
Köszi a receptet.
Üdv: Luca

szneki
Szneki / szneki cs, 2010-12-30 19:30

Zederta!
Annyira ízlik,hogy szilveszterre is ezt sütök a vendégeknek,mert sok időm nem lesz,ez pedig pikk pakk készen van:D
BUÉK
Zsuzsi

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2010-12-30 20:11

kedves Zsuzsi!
nagyon örülök, hogy ennyire elnyerte a Te és vendégeid tetszését ez a recept. tény, hogy muffint akkor is lehet sütni, ha semmi ideje az embernek.
5 perccel a vendégek érkezése előtt össze lehet keverni a tésztát, és míg a beszélgetés megindul, máris kisül egy adag...
én is kívánok nagyon boldog új esztendőt Neked!
üdv,
toma

szneki
Szneki / szneki szo, 2010-12-11 22:47

Kedves Ze(n)derta!

Ma elkészítettem,isteni fini lett!!!Sokszor sütöttem már muffint,de ez jobban bejön mint az eddigi receptjeim,és az igazsághoz hozzá tartozik,legalább 5 éve nem sütöttem muffint:D
Annyit rontottam el,hogy elfelejtettem,hogy a tejben felolvasztott vajat ki kell hűteni picit,így elolvadt a csokim:)Bár a nagyobb darabok megmaradtak:)
Sebaj,így is menő lett!

Üdv.:Zsuzsi

zederta
ze(n)derta / zederta h, 2010-12-13 22:31

kedves Zsuzsi!
örülök, hogy ilyen jól sikerült a muffin. most hogy jön a Karácsony, ez a csokis-megyes jól mutat majd az étlapon ;-)
békés ünnepeket!
üdv,
toma

Amine
Flowerbomb / Amine cs, 2010-10-28 16:46

A tönkölybúzaliszt és a nádcukor helyett lehet egyszerü lisztet, cukrot használni?

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2010-10-28 22:03

kedves Amine!
természetesen használhatsz hagyományos alapanyagokat is. úgyis nagyon finom lesz ;-)
üdv,
toma

257