r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Medvehagymás-sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8814.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    5314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 3806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, amiben a cukrot is feloldottuk, felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, és az élesztővel meg annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Letakarva 3/4 órát kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, a medvehagymát megmossuk, tiszta konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk, a levélnyéltől megszabadítjuk, majd felaprózzuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal, és eloszlatjuk rajta a medvehagymát. Felcsavarjuk, majd 15-16 darabra vágjuk.
  5. Egy tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt, és addig pihentetjük a tésztát, amíg a sütőnk 200°C-ra felmelegszik. A forró sütőbe tolva 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2047
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon nehezen barátkoztam meg a medvehagymával. Összetéveszthető a mérgező gyöngyviráglevéllel - hallottam száz helyről. Nekem több se kellett, végül is kimaradhat az életemből, gondoltam. A kolléganőm viszont már többször hozott be a munkahelyre, és mindenki örömmel vitte haza, és lelkesen meséltek a levesről, a pestóról, stb, meg hogy nem kell izgulni, a gyöngyvirág levele nem pont ilyen, meg különben sem hajt még. Láttam, hogy élnek és virulnak, így végül is győzött a kíváncsiság. Egyik nap hoztam haza egy csokorral, és másnap hajnalban kreáltam egy finom medvehagymás kelt tésztát, és még langyosan vittem is be a munkatársaimnak, mondjanak véleményt. Nagyon meg voltak elégedve, úgyhogy aznap este egy újabb adagot sütöttem, immár a családomnak. Mindenkinek szívből ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!