r
Nosalty Logó

Medvehagymás-magvas kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Medvehagymás-magvas kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 410 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2464 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 410 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4670.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2464 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagyma leveleket apróra vágjuk és félretesszük.
  2. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A lisztet és a többi alapanyagot -a szezámmag kivételével- beletesszük a kenyérsütőgép tartályába. A felfuttatott élesztőt és a langyos vizet szintén beletesszük a tartályba.
  4. A gépet kelesztő- dagasztó programra állítjuk, és elindítjuk.
  5. A megkelt tésztát formába öntjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk, és a tűzhely sütőjében közepes lángon aranybarnára sütjük.
  6. A megsült kenyeret a formából óvatosan kifordítjuk egy deszkára, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4217
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Mindenkinek, aki a medvehagymát és a finom kenyeret szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma szezonra tekintettel elkészítettem az általam már többször sütött négymagvas kenyér medvehagymás változatát. A hántolt tökmagot és a lenmagot jelen esetben kihagytam, és köménymagot, valamint a legfontosabbat, a medvehagymát használtam. A köménymag nagyon jól illik a fokhagymás jelleghez. Nagyon finomra sikeredett, ezért még a medvehagyma szezonban néhányszor el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek