r
Nosalty Logó

Medvehagymás-húsos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás-húsos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 2144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 4290 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A besamellhez

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 2144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 4290 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A besamellhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Felrakjuk főni a tésztát.
  2. A hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a kukoricát, majd fűszerezzük. Kb. 20 percig pároljuk.
  3. Megcsináljuk a besamelszószt sajttal, de csak fél maréknyit keverjünk bele, a másik fele a szóráshoz kell.
  4. Tepsibe rétegezzük: 1. tészta 2. hús 3. tészta 4. hús és nyakon öntjük besamellel, majd megszórjuk sajttal.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2638
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap készítettem, és nagyon nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A húshoz

A besamellhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek