r
Nosalty Logó

Medvehagymás gombával töltött csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Medvehagymás gombával töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2407 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2336 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3067 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2407 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, és egy kis időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A húsos csontok egy finom húsleves alapjait képezik. Mivel nem vagyok profi, azért maradt rajta.
  2. A gombákat a piacon vettem, ezért vegyes nagyságban válogattam. Fejenként 3-3 nagyobbat félreteszünk. A mosás után a tönköket kivesszük, és az apróbbakhoz tesszük.
  3. A többi gombát megmossuk, a tönkök végéből levágunk egy darabkát, és a maradékot apróra vágjuk.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  5. A kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk.
  6. Az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt.
  7. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Szitára rakjuk lecsöpögtetni, és hagyjuk hűlni. A ragu levére a sütés során még szükség lesz, ezért azt fel kell fogni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  9. Kivesszük a combokat a hűtőből, és a csontok helyére betöltjük a gombás ragut. A húst visszahajtjuk, és hústűkkel összetűzzük. Beletesszük a tepsibe. A félretett gombafejeket is megtöljük, és kalapjukkal lefele szintén a tepsibe tesszük.
  10. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. negyven percig pároljuk.
  11. Levesszük a fóliát, a gombákat megfordítjuk, és mindent meglocsolunk a felfogott ragulével.
  12. A sütőt erősebbre kapcsoljuk (190 fok), és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirulnak a combok.
  13. Tálaláskor a hústűket kivesszük, és leltározzuk, hogy meg van-e mindegyik. Jelen esetben rizssel tálaltam, de sült újkrumplival nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2203
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Akinek a gomba és a húsos összeállítás nem ellensége, annak teljes szívemből ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma idény végén készítettem el ezt a változatot. A gombás-ragus töltelékkel már többször is töltöttem különféle húst. Nagyon szeretek a piacon vásárolni, mert lehet válogatni, és így egyszerre többféle felhasználáshoz is találok megfelelő alapanyagot. A csirkecomb kicsontozásában még nem vagyok profi, de egyre jobban sikerül. Fontos hozzá a kellő önbizalom, és a jó éles, kézreálló kés. Szerencsére mindkettővel rendelkezem. El nem ítélhető módon, a szárnyas húsokon mindig rajta szoktam hagyni a bőrt, mert sütéskor sokkal ízletesebb, és könyebb ellenőrizni a sütési folyamatot. Viszont a bőrt nem kötelező megenni, csak nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek