r
Nosalty Logó

Medvehagymás dübbencs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ibissz
Medvehagymás dübbencs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6318.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, és jól megkelesztjük, amit én a kenyérsütő géppel szoktam elvégeztetni, ez másfél óra.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kb. 60x40 cm-es téglalapot kapjunk.
  4. A téglalapot a rövidebb oldalával párhuzamosan kettévágjuk, mindkét darabot megkenjük az olvasztott kacsazsírral, és rászórjuk a medvehagymát.
  5. A két tésztadarabot a 40 cm-es oldaluktól indulva feltekerjük, majd mindkét "kígyót" "csigává" kunkorítjuk.
  6. A két feltekert tésztacsigát egy kisebb méretű (az enyém 20x33 cm-es), kizsírozott tepsibe helyezzük, és szétnyomkodjuk úgy, hogy a tepsi csaknem tele legyen. 6x3, azaz 18 darabra vágjuk, ahol lehet a csigavonal mentén. Letakarjuk konyharuhával, és még kb. 15 percig kelesztjük.
  7. A tészta tetejét vízzel megkenjük, és kb. 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél még egyszer vízzel lekenjük.
  8. A megsült tésztát kiborítjuk a tepsiből, majd a talpára állítjuk, és konyharuha alatt kicsit hűlni hagyjuk. A vágások mentén szépen elválaszthatók egymástól a darabok.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5609
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás dübbencs
ibissz 8 recept

Mióta megjelent a medvehagyma, minden hétvégén sütöttem vele ilyen-olyan pogácsát, most valami mást akartam. Anyukám kapros dübbencs receptjét alakítottam át.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek