Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymaleves Nicki konyhájából

Medvehagymaleves Nicki konyhájából
Medvehagymaleves Nicki konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszereket nem is kell hozzátenni, a medvehagyma már magában nagyon finom ízű.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás leves, zelleres medvehagymaleves, burgonyás medvehagymaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
  2. Egy kisebb fazékban a fele medvehagymát az olajon átpároljuk, pár perc alatt a harmadára esik össze, ekkor rádobjuk a burgonyát és a zellert, összeforgatjuk, és felöntjük 0,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát és sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Ha már a zeller is puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 0,5 l vízzel, és beledobjuk a medvehagyma másik felét. Újraforraljuk, és forrástól számítva még 1-2 percig főzzük.
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 407
elküldve: 7
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
46 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

189
medvehagyma 2 csokor
burgonya 2 db
zeller 1 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 1 l