Medvehagyma mártás recept

Medvehagyma mártás
Medvehagyma mártás
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei első medvehagyma szedés egyik mellékterméke! :) Még nagyon kevés, és kezdetleges a hagyma az erdő alján, de annál intenzívebb az íze! A mártást évek óta készítem, gondoltam megosztom Veletek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem szereti a darabokat benne, egy botmixer segítségével pürésítse. Lehet csak tejjel vagy csak tejszínnel is sűríteni! Bármilyen rántott, sült dologhoz kiváló!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejszínes mártás medvehagymából, sós mártás, hagymás mártás

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük. Majd apróra vágjuk, mint a petrezselymet.
  2. Egy magas falú edényben olajat melegítünk. Rászórjuk a lisztet, picit pirítjuk.
  3. Beleszórjuk a medvehagymát. Gyors mozdulatokkal pár pillanatig keverjük, hirtelen megfonnyasztjuk.
  4. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Csomómentesre keverjük.
  5. A fokhagymát belepréseljük a mártásba. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Összeforraljuk, és kész.
  7. Ha túl sűrű, nyugodtan lehet higítani még tejjel vagy tejszínnel.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 188
elküldve: 8
receptkönyben: 406
elkészítve: 9/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
18 recept

Hozzászólások (3)

Annus
Annusv, 2013-04-28 14:49

Szia!
Amikor másodszor csináltam, sajtrémet is kevertem bele. Úgy is nagyon finom lett.

soriandi
soriandiv, 2013-04-07 17:44

Szia! Megcsináltam ma, csirkemellet befűszereztem, megsütöttem, az mellé kínáltam. Tejből kicsit többet kellett beletenni, amúgy iszonyat finom, nagyon jót ettünk belőle.:)
Azt viszont nem tudom, hogy kell bejelölni, hogy el is készítettem.

kittike23
kittike23szo, 2012-04-14 11:52

Szia! Mentettem, nagyon tetszik a recept :) Ma meg is csinálom, jönnek a barátaim hozzám, és a mártáshoz fűszeres csirkecombot csinálok :) Üdv, Kitti

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
337