Mediterrán töltött gömbcukkini recept

Mediterrán töltött gömbcukkini
Mediterrán töltött gömbcukkini
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam ellenállni ezeknek az ennivaló kis gömbcukkiniknek. Most csak egy egyszerű, paradicsomos-darált húsos töltelékkel készítettem, de biztosan fogok még vele kísérletezgetni.

hozzávalók / 2 adag

  • 2 db gömbcukkini
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 db paradicsom (héj nélkül)
  • pár csepp citromlé
  • olívaolaj
  • oregano (szárított)
  • bazsalikom (friss)
  • 1 cs mozzarella sajt
  • frissen őrölt fekete bors

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gömbcukkini, paradicsomos-húsos töltelékkel töltött gömbcukkini, töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és ledaráljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és oreganóval fűszerezzük.
  2. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, felöntjük paradicsomlével, pár perces forralással besűrítjük, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  3. A cukkiniket alaposan megmossuk, és éles késsel levágjuk a kalapját, majd kanállal kikaparjuk a belsejét, ezeket most nem használjuk fel. Egy kiolajozott, tűzálló tálba ültetjük a kis gömböket (ha nem állna meg, akkor vágjunk neki kis talpakat), belsejüket sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük pár csepp citromlével.
  4. A bazsalikomleveleket összetépkedjük, és hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz, ezután kanál segítségével megtöltjük vele a cukkiniket.
  5. A kalapjukat visszatesszük, kevés vizet locsolunk alá, és alufóliával lefedve 30 percig sütjük.
  6. 30 perc elteltével a fóliát levesszük róla, rátesszük a vékonyan felszeletelt mozzarella sajtot, és pirulásáig visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1230 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 615
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2013-05-24 22:59

Gyönyörű finomság!! :D
Úgy látom, hogy az idén most ez a finomságos cukkini megoldás-elkészítés lesz a nyerő, - már két mód lett recept felrakva, ki is próbáltam őket, fincsik, - most a Te finomságod következik,.....nagyon guszta és finom kis zöldségfélék,...látvány a szemnek, és megmozgatja elkészítésileg a fantáziát. :)
Köszönöm!
Éva-Anyóca