Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán szűzpecsenye

Mediterrán szűzpecsenye
Mediterrán szűzpecsenye
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szűzpecsenyéből leggyakrabban a mustáros változatot készítem. Ezt a szokást szerettem volna megtörni egy új recepttel.  Sikerült: minimális macerával egy különleges ételt kaptunk.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Spagetti illik hozzá köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A húst felszúrjuk. Lehet egyben, de ha túl hosszú a hús, akkor érdemes elfelezni.  Besózzuk és félretesszük.
  3. A sajtot lereszeljük és összekverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. Borssal és sóval fűszerezzük. Ezt a hús üregébe töltjük, jól összenyomkodjuk, majd a nyílást fogvájóval vagy hústűvel bezárjuk.
  4. Egy tepsibe kevés olajat öntünk és lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
  5. Az olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk. A liszttel még 1-2 percig kevergetjük. A paradicsomlével felötjük. Sóval, cukorral, babérlevéllel és a kakukkfűvel ízesítjük. Kb. 5 perc alatt, folyamatosan kevergetve mártássá főzzük.
  6. A húsból a tűket eltávolítjuk, felszeleteljük és a paradicsomszósszal leöntve  tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 58 073
elküldve: 14
receptkönyvben: 445
elkészítve: 19/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Olaszos szűzpecsenye, töltött szűzpecsenye paradicsommártással, sajttal töltött szűzpecsenye paradicsommártásban, töltött szűzérme paradicsomszósszal, szűzérme olaszosan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juda1
juda1 Sat, 2016-06-18 13:50

Nagyon jó recept! Az illata isteni, még sül. Egy picit változtattam rajta. A húst kakukkfűvel és zsályával is befűszereztem és a sajthoz reszeltem még mozzarellát, így kissé krémes lett a sajtos töltelék és jobban meg tudtam "tömni" a húst. Ja a paradicsomos szószt kihagytam, mert férjem nem díjazza, de öntöttem alá egy kicsi húsleves alaplét és egy kevés libazsírt, meg együtt sül újkrumpli szemekkel.
Még 10 perc és kiveszem a sütőböl. :-)
Köszönöm az ötletet/receptet!

szabina
szabina Mon, 2012-03-19 21:06

Kedves Kiki!

Szeretném kipróbálni ezt a receptet, viszont kezdő vagyok és már a második pontnál elakadtam. Mit jelent az, hogy a húst felszúrjuk?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2012-03-21 08:21

Szia! Hegyes éles késsel hosszában végig lyukat vágunk a belsejébe amibe a tölteléket tudjuk majd beledugdosni. Ha hentesnél veszed akkor biztos szívesen megcsinálja Neked . Üdv Kiki

Dittka24
Dittka24 Sun, 2010-07-04 12:14

Szia!!Most készítettem el...isteni finom lett!!Köszönöm!!:))

543
sertésszűz 60 dkg
ementáli sajt 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 1 púpozott ek
paradicsomlé 7 dl
kakukkfű 1 szál
babérlevél 2 db
citromlé 1 ek
cukor 1 púpozott ek