r
Nosalty Logó

Mediterrán rakott zöldség tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mediterrán rakott zöldség tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6092.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2092.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6772 micro
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg előre a krumplit, és süssük meg a husit zsírban, és sózzuk meg.
  2. Készítsük el a krémet, amivel leöntjük a végén a zöldségeket. A kókusztejszínt (200 ml) melegítsük fel, öntsünk hozzá egy kis vizet, és keverjük el benne a 2 db pörköltkockát. Ha felolvadt benne, rakjuk a krémbe a kukoricát és a feldarabolt újhagymát, sózzuk picit, és hagyjuk állni, amíg a többit elkészítjük.
  3. Fogjunk egy jénai tálat, kenjük ki zsírral, és kezdjük belerakni a hozzávalókat. A főtt, hámozott krumplit törjük össze krumplinyomóval, és felezzük el. A krumpli első felét nyomkodjuk bele a tál aljába. Erre jöhet a felkarikázott cukkini, majd a husi, utána a krumpli másik fele, és arra a felkarikázott paradicsom.
  4. A végén pedig leöntjük az egészet a tejszínes keverékkel. Egy trükk, ha túl szorosan raktuk és nem jut le a folyadék a lenti rétegekbe, akkor csináljunk egy fakanállal lyukakat, hogy le tudjon csorogni.
  5. Alufóliát rakunk a jénai tetejére, és mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon sütjük alufóliával 30 percig, majd anélkül még 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1590
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan összedobható zöldséges étel, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek